Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jasmin och Eddie (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2021-11-12
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Lolax, Anna (form)
Dimensioner
211 x 145 x 16 mm
Vikt
344 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176342671

Djävulsgapet

(3 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-12
138
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hur hamnade hon här?

Ensam i mörkret med ett stulet stenhjärta som bränne r i fickan och tårar som svider på kinderna. Så uppsluka d av sina tankar att hon inte hör stegen bakom sig.

Det enkla svaret är förstås att det inte riktigt var meningen. Vare sig att stjäla eller att knuffa mamma.

Men sanningen är mycket mer komplicerad än så. För vad hände egentligen med de tidigare ägarna till mammas hus? Hur kan en liten flicka bara försvinna spårlöst?

Och har mamma verkligen rätt att vara arg, när det var hon som stack och lämnade Jasmin ensam med papp a. Kommer Jasmin någonsin att kunna förlåta henne?

Det enda Jasmin är säker på är att sommarlovet på Teneriffa inte alls blev som hon föreställt sig.Djävulsgapet är första boken i en planerad serie om J asmin och Eddie.

"Mycket bra", tycker BTJ som ger boken högt betyg! "Med ett bra språk fångar hon tonåringen Jasmin, hennes blandade känslor och hur svårt det kan vara med relationer. Här gestaltas också den växande vänskapen mellan Eddie och Jasmin som går mot kärlek. [...] Här finns mycket som många i målgruppen kan relatera till. En bra, berörande och spännande bok för bokslukaråldern som ger mersmak."
Lektör Anna-Karin Närkling, BTJ-häfte 23:2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Djävulsgapet
 2. +
 3. Andeträden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andeträden av Lm Schön (inbunden).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Djävulsgapet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande med många känslor. Fin högläsningsbok.
  Lisbet, 11 september 2022

  Jag har läst boken och tycker att den är fängslande och spännande. Den är lättläst, men passar perfekt som en högläsningsbok i familjen också tycker jag, för det finns mycket att prata om. Det finns flera intressanta funderingar som Jasmine har och som säkert andra barn också har. Varför handlar människor som de gör och varför beter sig vuxna så konstigt åt ibland. Handlingen utspelar sig på Teneriffa och befolkningen kallar en klippa i havet för Djävulsgapet. Barnen tyckte mycket om den!

 2. Ungdomslitteratur när den är som bäst
  Irene Kolare, 19 augusti 2022

  "Djävulsgapet" riktar sig till ålderskategorin 8-13 år, men jag tycker att den också passar mig och andra lite äldre barn.

  Boken handlar om tolvåriga Jasmin vars mamma försvann när hon var liten. Jasmins känslor för mamman, som lämnade henne och pappan, är blandade. Mamman har hört av sig sporadiskt genom åren med vykort, vilket innebär att flickan är förståeligt ilsken och ledsen. Nu ska mor och dotter tillbringa ett helt sommarlov tillsammans på Teneriffa.

  Det som tilltala... Läs hela recensionen

 3. Välskriven, spännande och full av känslor
  @karinaskerinforfattare, 7 februari 2022

  Jag har läst Djävulsgapet av LM Schön, boken är utgiven av Idus förlag 2021. Jasmin ska spendera sommarlovet på Teneriffa hos mamma och Stefan. Jasmin förstår inte hur hon ska klara sig utan pappa hela sommaren. Pappa tycker att det är bra att Jasmin och mamma får lära känna varandra. Jasmin vet inte om hon vill lära känna mamma, eller om hon någonsin kommer att kunna förlåta mamman som lämnade henne som liten. När hon väl är på Teneriffa lär hon känna grannpojken Eddie och tillsammans försök... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lm Schön