Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Melker
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2021-10-22
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Maya Jönsson
Dimensioner
225 x 175 x 8 mm
Vikt
190 g
SAB
Hcf
ISBN
9789176342725
Melker virrar bort sig (inbunden)

Melker virrar bort sig

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2021-10-22
141
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Melker och hans bästa kompis Isak leker på lekplatsen. När mamma går för att prata med grannen hoppar Isak rakt ner i en stor snöhög. Snön kryper in innanför kläderna och han blir jättejättekall. De måste skynda sig hem till Melker på en gång, innan Isak fryser till is!

Men hittar de verkligen hela vägen hem? Och vad är det som morrar runt hörnet?

"Melker virrar bort sig är den tredje boken om Melker av författaren Anna Lundgren och i jämförelse med Melker pyntar sig och Melker larvar sig så är denna bok mer dramatisk och spännande. [...] Illustrationerna av Maya Jönsson är färgstarka, och spännande och ibland lika kusliga som berättelsen. Mycket av handlingen pågår i bilderna utan att nämnas i texten. Vi får till exempel se att den sjuhövdade glufsingen, var en människa som var ute och rastade sju gläfsande hundar. En katt och några små fantasidjur följer med på många av bilderna och kan locka till givande samtal. Språket är fantasifullt och rikt och rädslan är den känsla som beskrivs starkast i texten. Boken fungerar bra att läsa när man vill prata med barnen om rädsla och som spännande bok att läsa själv för de något äldre barnen."
Lektör Maj-Britt Claesson, BTJ-häfte 2021:21
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Melker virrar bort sig
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 290 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Melker virrar bort sig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bok
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 22 september 2022

  En väldigt fin bok som framför allt lyfter barnens perspektiv, men även föräldrars när det kommer till oroande och läskiga händelser, i detta fall att gå vilse. Berättelsen är lätt att ta till sig och skriven på ett levande sätt. Något jag älskar är hur text och bild följer varandra. Det levande i språket görs än tydligare med hjälp av illustrationerna som pendlar i takt med historien. Kroppsspråk och färgsättning hjälper läsaren att följa berättelsen. Det är tydligt att det är barnens röst s... Läs hela recensionen

 2. Mysig berättelse om viktigt ämne att prata om
  Marias bokhylla, 3 mars 2022

  Fyraåringarna tycker: "Oj, mamma. Är det därför du säger att vi inte ska springa ifrån?" Den här boken behövde alltså mina fyraåringar för att förstå lite mer att vi inte bara säger saker till dem, utan att det faktiskt också finns en anledning. De tycker väldigt synd om Melker som inte hittar hem och tycker också att det är väldigt dumt att han inte gör som han har blivit tillsagd. Men vilken tur att det går bra!

  Sexåringen tycker: Sexåringen tycker att det är konstigt att Melker in... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna