Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vi upptäcker
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2021-08-10
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Nilsson
Dimensioner
226 x 177 x 9 mm
Vikt
244 g
SAB
uV
ISBN
9789176342756

Vi upptäcker vaccinet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-08-10
149
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det sägs att Edward Jenner är den person som har räddat livet på flest människor någonsin. Och han har nästan inte träffat någon av dem. Det är ganska troligt att han räddat både dig och mig från flera hemska sjukdomar, trots att han själv inte lever längre. Det här är berättelsen om hans uppfinning som förändrade livet på jorden.

Idag är det kanske svårt att föreställa sig att vaccin inte alltid har funnits - redan när vi var riktigt, riktigt små fick vi vår första spruta - men faktum är att vaccin, liksom allt annat, en gång blivit upptäckt. Visste du att vaccinet kom till genom en sjukdom? Eller att sjukdomar faktiskt kan dö? Eller att Edward Jenner tog till metoder för att komma fram till sin upptäckt som kanske inte hade varit tillåtna idag?

Vi upptäcker är en serie som låter yngre vetgiriga läsare lära känna några av tidernas största upptäckter och idéer, som format hela vår värld, och människorna som låg bakom dem.

Boken är faktagranskad av Agnes Wold, överläkare och professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin.

Lärarhandledning finns att lada ner kostnadsfritt här: https://www.idusforlag.se/press/Lararhandledning_Vi-upptacker-vaccinet_biologi_ak1-3.pdf
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi upptäcker vaccinet
  2. +
  3. Din fantastiska hjärna : så funkar den

De som köpt den här boken har ofta också köpt Din fantastiska hjärna : så funkar den av Betina Ip (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi upptäcker vaccinet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant
    @karinaskerinforfattare, 8 februari 2022

    Tack vare tre vaccindoser mot covid-19 har jag en mild variant av sjukdomen och imorgon räknas jag som frisk! Jag vill därför ta tillfället i akt att passa på att tipsa om den superintressanta boken Vi upptäcker vaccinet med text av David Hedlund och illustrationer av Anna Nilsson (Idus förlag 2021). Vi upptäcker vaccinet beskriver hur Edward Jenner upptäckte vaccinet, en uppfinning som förändrade livet på jorden. Boken har vackra illustrationer och är faktagranskad av överläkaren och profess... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Hedlund