Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bakom uniformen
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2021-10-04
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form) / Isaksson, Stefan (foto)
Dimensioner
216 x 144 x 11 mm
Vikt
250 g
SAB
Lz Isaksson, Tobbe,Oepb
ISBN
9789176342961
Bakom uniformen : en polismans berättelser (inbunden)

Bakom uniformen : en polismans berättelser

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-04
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Bakom uniformen är en skakande och kompromisslös men också varm och personlig skildring av polisarbete som aldrig nämns eller syns i media.

Polisinspektör Tobbe Isaksson vid Lundapolisen ger här en unik inblick bakom kulisserna vid många av de ärenden han upplevt under sin 20 år långa karriär i yttre tjänst. Följ med på en berg- och dalbana av känslor och intryck där adrenalin blandas med humor, dödligt allvar med distans och där mord, psykisk ohälsa och tragedier beskrivs utifrån en erfaren polis perspektiv.

Boken riktar sig till alla som är intresserade av svensk polis och dess vardag. Du som läser boken kommer få en ny och djupare förståelse för polisens arbete.

Läs även Mer än uniformen (2023) "Briljant!" säger BTJ som ger högsta betyg!

"Tobbe skildrar hemska scener när han möter en chockad anhörig som mist en nära eller en person som lider av en psykos. Det är ofta mycket berörande, sorglig läsning om den vardag som är Tobbes och många andra polisers. Tobbe berättar om sina känslor, till exempel i stycket då han är satt att hålla två extremistgrupper åtskilda och anklagas för att vara en nazistälskare och tänker på sin bror som är adopterad från utlandet. Men, allt som oftast skrattar man till. Han vet aldrig vad han möter under ett arbetspass och han måste vara beredd på allt. [...] Bakom uniformen är intressant läsning för såväl poliser, polisstudenter och alla som är nyfikna på hur vardagen kan te sig för en vanlig polis."
Lektör Erika Storme Martinger, BTJ-häfte 20:2021

"Jag rekommenderar verkligen hans bok Bakom uniformen som ger en lysande bild på spännvidden mellan de olika jobb en polis får åka på. Det är en berg och dalbana mellan skratt sorg och allt däremellan."
Hasse Brontén, Snutsnack

"Boken är oerhört intressant att ta del av och många elever kan inte sluta läsa den."
Tony Erimån, lärare i Samhällskunskap/Kriminologi

"Tobbe Isaksson lyfter polisyrket från dess skugga med en öppenhet och ärlighet som jag aldrig tidigare har läst. Även om boken är kort och lättläst berör den på djupet med dess små och korta historier. Det är många utmaningar, svåra dilemman och tragiska livsöden som Isaksson får möta människor i vårt samhälle som befinner sig i olika former av utsatthet. Jag skulle säga att vi behöver fler böcker som denna för att få en större förståelse för vad polisen faktiskt arbetar med. Det är våra verkliga hjältar som finns där, med polisens mod även om risken är stor att polisen utsätter sig själv för livsfara. Jag rekommenderar starkt att läsa denna bok!"
BokCirkelnn

"Gemensamt för alla poliser är de historier vi sitter på. Tragiska, roliga, hemska, farliga, spännande. Vi möter livet, vi möter döden, vi griper tjuvar och vi jagar mördare. Att en kollega tar sig tiden och energin att föreviga en bråkdel av sina historier är något fantastiskt. Det är fantastiskt för att samtiden bevaras mellan pärmarna i boken, i ett antal stillbilder i textform från Tobbes 25 år som polis."
@ingripandepolis_som_fan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bakom uniformen : en polismans berättelser
 2. +
 3. Mer än uniformen : en polismans berättelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mer än uniformen : en polismans berättelser av Tobbe Isaksson (kartonnage).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bakom uniformen : en polismans berättelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Polisen
  Ulf Hultén, 28 september 2023

  Jag tyckte att boken var bra lättläst och intressant på många olika sätt. Man fick en liten inblick hur det är att jobba som polis

 2. Viktig insyn i polisens arbetsliv
  Marias bokhylla, 10 mars 2022

  Bakom uniformen : en polismans berättelser är en krönikebok full av allvar och humor från polisen Tobbe Isakssons arbetsliv. Här möts högt och lågt och får en att både skratta och sitta med andan i halsen eller tårar i ögonen.

  40 olika små krönikor ryms i den här boken på lite drygt 100-sidor långa boken, så det är lätt att ta en paus om det blir för mycket eller inte heller hinna känna att det blir för mycket för allvaret bryts upp med roliga episoder ur polisens arbete. Och det får... Läs hela recensionen

 3. Polisen
  Ingela Friberg, 20 december 2021

  Väldigt bra bok som gett mer förståelse och insyn i vad polisen verkligen får va med om. Väl värd att läsa!

 4. Rak och ärlig
  @boktyckaren, 9 oktober 2021

  Tobbe Isaksson har varit polis i 20 år. I "Bakom uniformen" delar han med sig av glimtar ur sitt yrkesverksamma liv - allt ifrån varför han som barn drömde om att bli polis, till exempel på några av de 15.000 uppdrag han har blivit utsänd på.
  En rak och ärlig beskrivning av dels den fina och dels den fula sidan av vårt samhälle.
  Jag respekterar alla poliser (och övrig blåljuspersonal) för deras mod och tålamod. Isakssons bok har gett mig en liten inblick i deras verklighet.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Tobbe Isaksson

 • Mer än uniformen : en polismans berättelser

  Tobbe Isaksson

  Mer än uniformen - en polismans berättelser är den fristående uppföljaren till den kritikerrosade boken Bakom uniformen - en polismans berättelser från 2021. Ännu en gång får vi följa med polisinspektör Tobbe Isaksson vid Lundapolisen i hans polis...