Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2021-11-12
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
211 x 145 x 18 mm
Vikt
400 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176343005

Kattemplet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-11-12
143
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Under en av de första höstdagarna efter att Sabina och hennes familj flyttat till Stockholm försvinner Sabinas katt i Tantolunden. När hon letar efter honom hör hon några mystiska jamanden inifrån själva Tantoberget. Men någon katt kan hon inte se.

När hon berättar detta i skolan visar det sig att många andra i klassen också har katter som försvunnit i närheten av Tantoberget. Det går rykten om ligor som stjäl katter för att sälja dem vidare. Tillsammans med klasskompisen Yusuf bestämmer sig Sabina för att ta reda på vad som har hänt.

Det Sabina och Yusuf snart får vara med om är både skrämmande och fascinerande. Det är inte konstigt att tidningar och tv vill göra reportage om det. Men journalisterna vet inte vad de pratar om. Det är bara Sabina och Yusuf som vet. För de var där. I Katternas tempel. Och detta är Sabinas rapport om vad som hände.

KATTEMPLET är en berättelse om fornegyptisk vetenskap, pyramidenergier, vänskap, fördomar - och om att även den ynkligaste kan hitta sitt mod!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kattemplet
 2. +
 3. Valablod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Valablod av Kerstin Lundberg Hahn, Maud Mangold (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kattemplet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande äventyr med övernaturliga inslag
  Marias bokhylla, 1 september 2022

  När Sabina är ute och letar efter katten Zlatan som försvunnit hemifrån, tycker hon att hon hör jamanden från Tantoberget och när hon berättar om det i skolan får hon höra om ryktet om att katter stjäls av en liga där. Ligan ska sälja katterna vidare. Sabina och klasskompisen Yusuf bestämmer sig för att ta reda på om det stämmer. Det visar sig vara mycket större och mer otrevligt än en liten liga som stjäl katter för att sälja dem. Snarare är det en grupp som ska använda katterna för övernatu... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Nyman