Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2023-03-31
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Asker
Dimensioner
247 x 174 x 8 mm
Vikt
270 g
SAB
Hcf(yf)
ISBN
9789176343968

Hur ska bebisen komma ut?

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-03-31
144
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Nora ska snart få ett syskon. En liten bebis har vuxit färdigt i mammas mage. Nora längtar efter bebisen. Men plötsligt kommer hon att tänka på en sak. Hur ska bebisen komma ut?

Berättelsen ger en barnvänlig förklaring till vaginal förlossning. Inga illustrationer på förlossning förekommer i boken.

Briljant! tycker BTJ som ger boken högsta betyg!

[...] Hur ska bebisen komma ut? är en varm bilderbok skriven av Carin Johansson som tydligt respekterar barns behov av svar. Johansson ger också stort utrymme till Noras egna tankar och funderingar, vilket signalerar att de är viktiga. Boken drivs av Noras frågeställningar kring hur bebisen ska komma ut och den lämnar precis lagom med information för den tilltänkta målgruppen. Illustrationerna av Anna Asker är smakfulla och de förstärker den respekt Noras funderingar bemöts med av de vuxna i hennes närhet. Det förekommer inga bilder på förlossningen utan när föräldrarna är på sjukhuset så får vi följa Noras otåliga väntan på bebisen, så som blivande storasyskon får göra. Det här är en bok som är varm och välbalanserad rakt igenom och den är bekväm att läsa trots att många vuxna blir obekväma när frågor om förlossningar kommer på tal. Och trots att boken svarar på frågan hur bebisen kommer ut så bibehålls en del av spänningen och magin, för det är ju rätt magiskt ändå hur kroppen fungerar!

Lektör Maria Hagelbäck. BTJ-häfte 10:2023.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hur ska bebisen komma ut?
 2. +
 3. I Lilleputtarnas land

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Lilleputtarnas land av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hur ska bebisen komma ut?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. På barnets nivå, om förlossning
  Marias bokhylla, 14 juni 2023

  Femåringarna tycker: Femåringarna tycker väldigt mycket om de färggranna och fantasifulla illustrationerna, men tycker att berättelsen är riktigt intressant och spännande. De har miljoner frågor medan läsningen pågår om när de låg i magen och vad och hur och om och börja om i oändlighet. När Nora tror att bebisen ska komma ut genom kisshålet, är det bland det roligaste som har hänt ¿ någonsin.

  Åttaåringen tycker: Åttaåringen tycker att allt som har med kroppen att göra är superintres... Läs hela recensionen

 2. 4+ av 5
  Bokdjungeln, 26 april 2023

  Jag tycker att denna bok var väldigt bra då den på ett informativt sätt berättar om hur det går till när en bebis föds. Det är härligt att läsaren får följa med i Noras tankegångar kring vart bebisen ska komma ut. Jag kan tänka mig att många barn går runt med dessa tankar.

  De vuxna i boken blir lite ställda av Noras fråga om vart bebisen kommer ut och det kan jag tänka många vuxna kan känna igen sig i. En vet inte hur mycket information och på vilket sätt en ska berätta hur det går t... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Carin Johansson

 • Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill komma ut

  Carin Johansson, Henry Johannes Matilainen

  Love har en superbesvärlig bajskorv i magen. Bajskorven är arg och vill inte komma ut. Därför mår Love inte bra idag. Love bestämmer sig för att försöka få ut den arga bajskorven. Men att få en bajskorv att göra som man vill, det är inte det lätta...

 • Loves superbesvärliga bajskorv

  Carin Johansson

  Love har en superbesvärlig bajskorv i magen. Bajskorven är arg och vill inte komma ut. Därför mår Love inte bra idag. Love bestämmer sig för att försöka få ut den arga bajskorven. Men att få en bajskorv att göra som man vill, det är inte det lätta...