Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jasmin och Eddie (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2022-06-16
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Lolax, Anna (form)
Dimensioner
210 x 145 x 18 mm
Vikt
406 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176344927
Andeträden (inbunden)

Andeträden

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-06-16
150
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
- Barnet var inte min idé!

Orden Alberto spottade ur sig vid middagen ringer i öronen. Det kalla vattnet från kranen lindrar smärtan i armen men rår inte på obehaget som spänner som ett skruv städ över bröstet. Så fort Jasmin sluter ögonen ser hon Albertos galna blick framför sig. Hur kunde det bli så här?

Att fira jul på Teneriffa i Eddies systers herrgård skulle bli fantastiskt. Två veckor med pappa, Eddie och hela hans underbara familj.

Bara inte Eddie hade hittat det där dokumentet. Nu tänker han knappt på något annat och drar sig undan från alla. Till och med från Jasmin. Hur hon än anstränger sig når Eddies leende sällan ögonen.

Dessutom ruvar herrgården på alltför många hemligheter. Släktens mörka historia sipprar sakta fram. Lösryckta meningar mellan glipande golvbrädor. Låsta dörrar som öppnas och avslöjar sanningar som försökt gömmas undan. För familjens bästa.

Läs mer om Jasmine och Eddie i Djävulsgapet (Idus 2021).

Om Djävulsgapet:
"Mycket bra", tycker BTJ som ger boken högt betyg! "Med ett bra språk fångar hon tonåringen Jasmin, hennes blandade känslor och hur svårt det kan vara med relationer. Här gestaltas också den växande vänskapen mellan Eddie och Jasmin som går mot kärlek. [...] Här finns mycket som många i målgruppen kan relatera till. En bra, berörande och spännande bok för bokslukaråldern som ger mersmak." Lektör Anna-Karin Närkling, BTJ-häfte 23:2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Andeträden
 2. +
 3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 309 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Andeträden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Marias bokhylla, 7 december 2022

  Jasmin och hennes pappa ska åka till Teneriffa och fira jul med Eddie och hans familj. Något hon ser otroligt mycket fram emot. Men det blir inte alls som hon tänkt sig. Eddie har hittat ett dokument som får honom att dra sig undan från henne och dessutom verkar hela hans familj ha många hemligheter som är förknippade med herrgården de ska fira jul i. En mörk historia kan nystas fram, men frågan är bara om Jasmin tar sig vatten över huvudet.

  Det här är en spännande, men inte otäck bo... Läs hela recensionen

 2. En läsupplevelse både för den vuxne och barnet.
  Lisbet, 27 september 2022

  Fängslande och spännande. Fin att läsa tillsammans med barn, då det finns mycket att fundera på och prata om. Det är en mysteriebok som är lärorik, och där många känslor är inblandade. Man vill veta hur det går, men på slutet har man fler frågor än svar och längtar efter nästa bok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lm Schön

 • Djävulsgapet

  Lm Schön

  Hur hamnade hon här? Ensam i mörkret med ett stulet stenhjärta som bränne¿r i fickan och tårar som svider på kinderna. Så uppsluka¿d av sina tankar att hon inte hör stegen bakom sig. Det enkla svaret är förstås att det inte riktigt var meningen. V...