Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2023-01-13
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Lolax, Anna (form)
Dimensioner
210 x 142 x 11 mm
Vikt
292 g
SAB
Hc
ISBN
9789176347379

En levande abort

Häftad,  Svenska, 2023-01-13
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En levande abort är en fiktiv berättelse inspirerad av verkliga händelser och livsberättelser.

När jag dansade Små grodorna kände jag mig jättesvensk. Samtidigt kände jag mig som vilken Abdullah som helst när jag åt den där dolman. Det var som om jag hamnat mellan två världar och fastnat där. Stålmannen med två identiteter. Fast var jag verkligen Stålmannen? Vem bytte jag om till i telefonkiosken superhjälten eller Clark Kent?
Jag kände mig inte som någon av dem. Jag kände mig som båda.

När Sorans föräldrar kommer till Sverige ligger han i sin mammas mage. Pappan har deserterat från kriget i Irak och flyr med sin fru och sonen Amir till tryggheten i Sverige. Förväntningarna är höga, nu ska de ä ntligen få börja om! Men det visar sig vara svårare än de först trott, minnena från kriget och skulden över att ha lämnat håller familjen i ett hårt grepp.

Soran växer upp med familjens historia i ryggsäcken, dessutom består hans vardag av mobbning och utanförskap. När hans mamma en dag lämnar hans pappa förändras hela Sorans liv. Han tvingas göra ett val.

Kan man ta makten över sitt eget öde, trots att ens bakgrund vill hålla en tillbaka? Måste man bära sina föräldrars sorg?

Goran Asaad är en av Sveriges främsta föreläsare och stand up-komiker och har de senaste femton åren inspirerat tusentals barn och unga i personlig utveckling med utgångspunkt från sitt eget liv, där han stärkt ungas självtillit i att finna sig själva, sin identitet och sin röst. Tillsammans med skolor, kommuner och organisationer föreläser Goran om samhällsaktuella ämnen som rör elevhälsan, psykisk ohälsa och självkänsla. Men även om frågor som inkludering, mångfald och gemenskap.

Idag är Goran stolt ambassadör för H.M Drottning Silvias Stiftelse Mentor Sverige som arbetar med att stärka barn och ungas framtidstro och självtillit genom att försöka få in dem i arbetslivet. Han är dessutom ambassadör för barnrättsorganisationen FRIENDS som kämpar för en värld där inget barn utsätts för mobbning. Goran är TEDx talare och har blivit utnämnd som Sveriges Topp100 populäraste föreläsare 2019 och 2022. Han blev även föreslagen till Raoul Wallenbergpriset 2022.

Nu debuterar Goran på Idus Förlag med boken En levande abort som är en fiktiv historia inspirerad av verkliga händelser och livsberättelser, som handlar om en ung pojke som egentligen inte skulle finnas till, som försöker bygga sig ett egenvärde och en identitet i en värld som verkar vilja honom ont.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En levande abort
  2. +
  3. Milly : trassliga lögner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Milly : trassliga lögner av Milla Rydhed (häftad).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »