Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dexter Olsson Adventures (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
566
Utgivningsdatum
2023-05-19
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Illustratör/Fotograf
Sabrina Christoph
Dimensioner
215 x 145 x 34 mm
Vikt
798 g
SAB
Hcg
ISBN
9789176349397

Flykten från Björnön

(5 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-19
179 209 Du sparar 30 kr!
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 1 format & utgåvor
När Dexter inser att han inte får delta i Motståndsrörelsens kamp mot den onde Evan Kostroff flyr han från Björnön med sin faktababblande schimpansvän Thomas. De ger sig av i en ubåt mot Kostroffs rymdbas på Vulkanön, där professor Ubu-Tutu försöker massproducera osynlighetsbälten. Thomas hemlängtan leder dem till Afrikas djungler och det blir en kamp mot klockan där Dexter jagas från alla håll och kanter.

Så fortsätter Dexter Olssons spännande jorden-runt-äventyr tillsammans med talande djur och färgstarka vänner. Under Dexters fartfyllda resa bjuds läsaren på många goda skratt och lär sig fakta om världens länder.

DEXTER OLSSON har på kort tid blivit en av Sveriges mest lästa spänningsromaner för barn & ungdom (+50.000 läsare) och släpps nu i en efterlängtad och uppdaterad nyutgåva.

Flykten från Björnön (fd Flykten till Vulkanön) är den andra boken i Michael Wianders tokroliga och faktaspäckade Jules Verne-äventyr som tagit det svenska folket med storm.

Briljant tycker BTJ och ger boken högsta betyg

"[...]Serien kombinerar klassisk äventyrslitteratur med intressant fakta, action och humor. Läsaren får följa med Dexter på ett tokroligt och magiskt äventyr till världens alla länder. [...] Resan blir lång med oväntade faror. [...] Det blir en kamp mot klockan, där Dexter jagas från alla håll. Och äventyret fortsätter! Michael Wiander har en varm, medryckande och pedagogisk berättarstil. Kapitlen är korta och tempot högt. Den unga konstnärinnan Nathalie Karlsson har med sitt härliga bildspråk fångat bokens själ. Flera delar i serien är planerade. Perfekt som högläsning."

Lektör Elsie Runnö, BTJ-häfte nr 20, 2018
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flykten från Björnön
 2. +
 3. I Faraos skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Faraos skugga av Michael Wiander (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Flykten från Björnön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fullt ös och härliga karaktärer!

  Den andra boken om Dexter och hans pratglada schimpans. Ett jorden-runt-äventyr fyllt av spännande karaktärer och nya bekantskaper. En barnbok som på ett lättsamt sätt blandar fakta med roliga historier och en massa skratt.
  "Pixie 9 år"

 2. Fantastisk bok med fartfyllt äventyr!

  Boken tar vid där bok 1 slutar och vi kastas direkt in i ett fartfyllt äventyr som pågår från första till sista sidan. Jag verkligen älskar all fakta som vi får från boken. Vi lär oss bland annat om fobier, hur vi lagar Flygande Jacob, om blåvalar, Storbritannien och dess regioner, franska ord och fraser, om tidszoner, världens 10 högsta byggnader, olika talesätt, om havssköldpaddor, om Carl Gustaf von Rosen, världens 10 största länder (baserat på antal invånare). Jag tror att all fakta gör a... Läs hela recensionen

 3. Hög inspirationsnivå
  @NPboktips , 7 september 2023

  Det är full aktivitet på Björnön och alla jobbar hårt för motståndsrörelsens kamp mot Evan Kostroffs galenskap och lögner. Dexter vill verkligen vara med men hans morfar har bestämt sagt nej. Dexters morfar Carl-Gustav Olsson är ingen mindre än den kända uppfinnaren och Nobelpristagaren, men även ledaren för motståndsrörelsen på Björnön.
  I en kanske inte så välplanerad flykt, tar Dexter med sig sin nyfunna vän, schimpansen Thomas i ubåten Valen 1.
  Ubåten styr mot Vulkanön där Kostroff... Läs hela recensionen

 4. Fantasi, fakta och fyndighet!
  Torbjörn, 27 juni 2023

  Grundhistorien är en kamp mellan ont och gott, men framförallt sprudlar Dexter-böckerna av påhittighet och underfundiga infall. Vi får följa Dexter Olsson och en brokig skara figurer, både människor och djur, i en ohämmad blandning av äventyr, humor, fakta och tankar om livet. Men den utspelar sig i vår verkliga värld, alltså inte en påhittad fantasivärld, och anknyter ofta till vår samtid och historia i en lättsam balans mellan saga och verklighet.

  Författaren verkar vara allmänbil... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Michael Wiander