En levande abort (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (224.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Bobo Engström
Utgivningsdatum
2023-03-16
Förlag
Idus förlag
ISBN
9789176349540

En levande abort Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2023-03-16

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    99
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    99
  • Skickas på måndag
    219
Visa alla 3 format & utgåvor
När jag dansade Små grodorna kände jag mig jättesvensk. Samtidigt kände jag mig som vilken Abdullah som helst när jag åt den där dolman. Det var som om jag hamnat mellan två världar och fastnat där. Stålmannen med två identiteter. Fast var jag verkligen Stålmannen? Vem bytte jag om till i telefonkiosken: superhjälten eller Clark Kent? Jag kände mig inte som någon av dem. Jag kände mig som båda.

När Sorans föräldrar kommer till Sverige ligger han i sin mammas mage. Pappan har deserterat från kriget i Kurdistan och flyr med sin fru och sonen Amir till tryggheten i Sverige. Förväntningarna är höga, nu ska de äntligen få börja om! Men det visar sig vara svårare än de först trott, minnena från kriget och skulden över att ha lämnat håller familjen i ett hårt grepp.

Soran växer upp med familjens historia i ryggsäcken, dessutom består hans vardag av mobbning och utanförskap. När hans mamma en dag lämnar hans pappa förändras hela Sorans liv. Han tvingas göra ett val. Kan man ta makten över sitt eget öde, trots att ens bakgrund vill hålla en tillbaka? Måste man bära sina föräldrars sorg?

En levande abort är en fiktiv berättelse inspirerad av verkliga händelser och livsberättelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »