Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2023-05-19
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Hanna Ingvarsson
Dimensioner
230 x 175 x 8 mm
Vikt
232 g
SAB
Hcf
ISBN
9789176349694
Mamma ska bli en enhörning (inbunden)

Mamma ska bli en enhörning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-05-19
150
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Elis ska bli uppfinnare när han blir stor. Då tänker han uppfinna en maskin som sparar dofter. Han vill spara mammadoften i en kudde, eller parfymflaska. Elis vet att forskare är en sorts uppfinnare och att de kan skapa nya mediciner och maskiner som dödar cancer. Ungefär som superhjältar!

Syskonen Elis och Sara har många tankar och funderingar kring cancer och hur mamma ska kunna bli frisk igen. Hur ser cancer ut egentligen? Vilka uppfinningar kan stoppa cancer? Och varför vill Sara och Elis att mamma ska bli en enhörning?

Mamma ska bli en enhörning är en hoppfull barnbok om hur det kan vara att leva med en förälder som har en allvarlig, kronisk sjukdom. Sara och Elis mamma har spridd cancer. Hon har kontakt med läkare och måste ofta prova nya mediciner. Samtidigt är familjen som vilken som helst.

10% av vinsten från försäljningen går till forskning och initiativ riktade till de som lever med spridd, obotlig bröstcancer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mamma ska bli en enhörning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Om närståendes cancer, ur barnets perspektiv
    Marias bokhylla, 1 augusti 2023

    Sexåringarna tycker: Sexåringarna tycker att det är svårt och jobbigt att Elis mamma är sjuk, och de förstår att det inte alltid är så lätt att hålla oron och ilskan inuti. Men de förstår också att man inte får bete sig hur som helst bara för att man är rädd eller ledsen. Det är ganska mycket text på varje uppslag, men de lyssnar uppmärksamt på berättelsen ändå. De tycker att det är lite konstigt att inte få veta hur det går för Elis mamma när boken är slut, men det klart att det är jätteläng... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Annie Hagvall Einarsrud