Löwensköldska ringen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (98.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svenska Ljud Classica (del 1)
Inläsare
Saga Hedberg
Utgivningsdatum
2014-08-04
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9789176390085
Löwensköldska ringen (ljudbok)

Löwensköldska ringen Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2014-08-04

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
General Bengt Löwensköld ligger inför döden och hans sista önskan är att få begravas med sin ring, ringen han fått från Karl den tolfte. Några månader senare öppnas familjegraven för att begrava ytterligare en medlem från den Löwensköldska familjen. Under natten när graven står öppen passar bonden Bård och hans fru på att stjäla ringen, något de bittert kommer att ångra. Ringen bär nämligen på en förbannelse och bonden och hans familj hemsöks av olyckor. Men ringens förbannelse slutar inte där ...

"Löwensköldska ringen" är den första boken i den klassiska romansviten om den Löwensköldska ringen, en bitter och spöklik ödessaga.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen "Gösta Berlings saga" 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och var också den första kvinnan som valdes in i Svenska Akademien, 1914.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Löwensköldska ringen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande klassiker
    -, 6 mars 2023

    Som gjord för högläsning. En riktigt spännande "saga" från förr.

  2. Bra bok
    Boklyssnare, 2 oktober 2019

    Boken var bra, uppläsaren gör till och från märkliga val av tonfall som inte alls passar in i stämningen hos karaktärerna. Från bokus sida var det bara bra, enkelt att ladda ned och lägga in i min iPod.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Selma Lagerlöf