Hemsöborna : en skärgårdsberättelse (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Svenska Ljud Classica
Utgivningsdatum
2014-09-16
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9789176390665
Hemsöborna : en skärgårdsberättelse (e-bok)

Hemsöborna : en skärgårdsberättelse E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-09-16

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen."

När fastlänningen Carlsson kommer till hemsö för att hjälpa änkan Flod med sitt lantbruk har han höga ambitioner. Men det blir inte riktigt som han tänkt sig. Flods son Gusten tycker genast illa om Carlsson och deras relation blir allt sämre allt eftersom sommaren passerar. Samtidigt förälskar sig Carlsson i en av gårdens pigor men hans uppvaktning uppskattas inte och ansvaret för gården tynger honom. Efter mycket grubblande får Carlsson till sist en briljant idé som kanske kan rädda lantbruket!

"Hemsöborna" publicerades första gången 1887 och kritiserades då hårt för sin råa skildring av livet, men har i efterhand filmatiserats och ses nu som en svensk klassiker.

August Strindberg (1849-1912) var, och är fortfarande, en av Sveriges mest framstående författare genom tiderna. Han var också bildkonstnär, dramatiker och journalist, och är känd för sin produktivitet. Han slog igenom med romanen "Det röda rummet" 1879 och har sedan dess varit en mycket prominent gestalt i det litterära Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av August Strindberg