Enklav (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2015-04-13
Förlag
Modernista
Översättare
Lena Jonsson, Emma Jonsson Sandström
ISBN
9789176450659
Enklav (e-bok)

Enklav E-bok

Första boken i Razorland-trilogin

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-04-13

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Första boken i Razorland-trilogin

»Redan trettio sidor in är det enda jag kan tänka: Varför har jag inte läst den här tidigare!?« Bokpandan

»Jag älskar det! Enklav är en av de bästa dystopierna jag läst på länge och jag längtar redan efter nästa bok.« Bokhuset


New York ligger i ruiner. Större delen av invånarna utplånades för länge sedan av pesten. En del av de överlevande sökte sig ner under jord och här lever de kvar i olika enklaver. Men i tunnlarna utanför deras befästningar lurar fasansfulla varelser i mörkret ? missfoster som livnär sig på människokött. Sällan får någon i enklaven uppleva sin tjugoårsdag.

När Spadertvå fyller femton genomgår hon blodsriten som förvandlar henne till jägarinna. Hon paras ihop med Tålig, en jägare i hennes egen ålder som bodde ovan jord när han var liten. Snart upptäcker de att den närmaste enklaven helt har utplånats av missfostren, men de äldste vägrar att tro på dem. I stället förvisas Spadertvå och Tålig från enklaven för all framtid och tvingas söka sig ovan jord.

Nu måste flickan som fötts i mörkret överleva i dagsljuset ? vägledd av Tåligs vaga minnen av en stad som nu endast befolkas av några få farliga gäng. Deras enda chans att överleva är att söka sig norrut, till en trakt Tåligs far en gång brukade berätta om, en paradisisk plats där människor kunde leva i fred. Existerar den verkligen? Och kommer i så fall deras mod och jägarskicklighet räcka till för att besegra alla faror på vägen?

Enklav är en rafflande berättelse om två unga människor i en apokalyptisk värld, som ställs inför faror ? och känslor ? de aldrig tidigare upplevt.

ANN AGUIRRE är en amerikansk ungdomsboksförfattare vars Razorland-trilogi har blivit en internationell storsäljare. Enklav är den första boken i trilogin. Ann Aguirre är bosatt i Mexiko.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Aguirre Ann

  • Hord

    Aguirre Ann

    Tredje boken i Razorland-trilogin »OMG! Vilken bra avslutning på serien. Författaren binder ihop det helt magnifikt. Kort sagt, en superbra avslutning på en superbra serie.« Boktycke »Jag älskar det!« Bokhuset Staden Räddning är omringad, monstren...