Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mistborn (del 1)
Antal sidor
742
Utgivningsdatum
2015-04-30
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Lottie Eriksson
Originaltitel
Mistborn: The Final Empire
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 150 x 50 mm
Vikt
976 g
SAB
uHce
ISBN
9789176450802

Sista riket

(14 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-04-30
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Första boken i Mistborn-serien som sålts i 4 miljoner exemplar!

»Sååå bra! Och slutet, de sista hundra sidorna både krossade mitt hjärta och gav mig andnöd, för det var konstant action. Har ni inte läst Brandon Sanderson så har ni verkligen missat något! Betyg: 10 av 10.« BOKTYCKE

»Fantastiskt, makalöst och sagolikt. Sista riket är allt det och ännu mer. Den har liksom allt, det går inte att begära mer av en författare.« BOKHUSET

»En helt fängslande värld.« | THE WASHINGTON POST

»Nästan omöjlig att lägga ifrån sig.« | FORBES

I tusen år har aska fallit från himlen, inga blommor har blommat och täta dimmor har gjort nattens mörker fruktat. Den evige och odödlige Överstehärskaren och aristokratin styr och vanligt folk är dömda att leva i underkastelse och slaveri.
Men mitt i all hopplöshet dyker Kelsier upp, en överlevare från de hålor dit Överstehärskaren skickar de dödsdömda. Kelsier har allomantiska förmågor - magiska styrkor som nästan bara aristokratin besitter - och en plan om hämnd och frigörelse.
Samtidigt stryker Vin, en ung tjej som är medlem i ett tjuvgäng, runt på gatorna i huvudstaden. Även hon är allomantiker - men vet inte själv om det förrän Kelsier drar in henne i sina planer.
För att Keslier och Vin ska lyckas störta Sista riket är det mycket som måste gå i lås. Inte minst måste Vin lära sig att bemästra sina allomantiska krafter...

BRANDON SANDERSON [född 1975] är en amerikansk ungdoms- och fantasyförfattare, mest känd för sin Mistborn-serie. Han har tagit sig in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista två gånger, legat på listan med ytterligare fyra böcker, nominerats till en John W. Campbell Award för Bästa nya författare och två gånger vunnit Romantic Times Reviewers Choice Award för Bästa episka fantasyroman. Brandon Sandersons böcker har översatts till över tjugo språk.

»Med Mistborn har Brandon Sanderson skapat en fantasivärld som inte liknar någonting annat: ett fullkomligt trovärdigt apokalyptiskt samhälle med ett elegant och välutvecklat magiskt system. Det är ett mäktigt världsbygge.« | PATRICK ROTHFUSS, författare till berättelsen om Kungadråparen

»Förstår ni glädjen när den var precis så bra som jag trodde?? Kanske till och med bättre!« VARGNATTS BOKHYLLA

»Kan mycket väl bli årets favoritbok!« Betyg 5 av 5 | LÄSFÅTÖLJENS BOKBLOGG
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sista riket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och mångbottnad
  Aurakin (Skövde), 10 juni 2018

  Intelligent skriven. Genom hela boken blottläggs nya lager, och författaren använder sig skickligt av foreshadowing. Uppskattar också den kvinnliga huvudkaraktären i boken, som har en enorm karaktärsutveckling. Detta är överhuvudtaget något som kommer igen bland karaktärerna - de är mångfacetterade och tillåts växa och helt byta sida. Inget är svartvitt. Skulle verkligen rekommendera den här boken till alla som välskrivna historier i allmänhet och fantasy/scifi i synnerhet.

 2. Fantasy när den är som bäst
  Nikki , 10 april 2017

  Jag älska mistborn - sista riket. Fantasy som passar vuxna, jag kan uppleva att mycket fantasy som jag läser är menat till yngre, men denna värld är riktigt intressant och allomanti tar ett tag att komma in i. Skulle rekommendera denna till alla fantasy älskare.

 3. älskar denna
  Carro, 17 november 2016

  Fantastisk fantasybok.
  Jag längtar efter att få läsa resten av böckerna i serien.
  Jag skulle rekommendera denna till alla som gillar fantasy.

 4. Fantastiskt bra!
  Jolanta Helena Gabor Kempe, 8 september 2015

  Jag rekommenderar boken till alla som läser fantasy. Ovanlig intrig. Jag läser bara fantasy nu för tiden och tycker att denna boken är ett måste! Hur ska man kunna vänta på fortsättningen? När kommer nästa bok?

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Brandon Sanderson