Mistborn. Sista riket (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Mistborn (del 1)
Antal sidor
880
Utgivningsdatum
2015-05-05
Förlag
Modernista
Översättare
Lottie Eriksson
Illustratör/Fotograf
Sam Green
ISBN
9789176450819
Mistborn. Sista riket (e-bok)

Mistborn. Sista riket E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-05-05

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
»Svårslagen fantasy som förtjänar sina 750 sidor! En fantastisk bok.« Betyg: 5 av 5 - Marklars Books

»Jag kunde inte släppa den.« Betyg: 5 av 5 - Tinnerts Bookcorner

I tusen år har aska fallit från himlen, inga blommor har blommat och täta dimmor har gjort nattens mörker fruktat. Det är en värld av lidande där den evige och odödlige Överstehärskaren styr genom ett antal aristokratiska familjer. Vanligt folk är dömda att leva i underkastelse och arbeta som slavar.
Men mitt i all hopplöshet dyker Kelsier upp, en överlevare från de hålor dit Överstehärskaren skickar dem som han dömt till döden. Kelsier har allomantiska förmågor - en rad magiska styrkor som nästan bara aristokratin besitter - och en plan om hämnd och frigörelse.
Samtidigt stryker Vin, en ung tjej som är medlem i ett tjuvgäng, runt på gatorna i huvudstaden. Även hon är allomantiker - men vet inte själv om det förrän Kelsier drar in henne i sina planer.
För att Kelsier och Vin ska lyckas störta Sista riket är det mycket som måste gå i lås. Inte minst måste Vin lära sig att bemästra sina allomantiska krafter...
I svensk översättning av Lottie Eriksson.

BRANDON SANDERSON [född 1975] är en amerikansk ungdoms- och fantasyförfattare, mest känd för sin Mistborn-serie. Han har tagit sig in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista två gånger, legat på listan med ytterligare fyra böcker, nominerats till en John W. Campbell Award för Bästa nya författare och två gånger vunnit Romantic Times Reviewers Choice Award för Bästa episka fantasyroman. Brandon Sandersons böcker har sålt i över 21 miljoner exemplar och översatts till fler än tjugo språk.

»Sååå bra! Och slutet både krossade mitt hjärta och gav mig andnöd. Har ni inte läst Brandon Sanderson så har ni verkligen missat något!« Betyg: 10 av 10 - Boktycke

»Sanderson knockade mig helt.« Vargnatts Bokhylla

»Kan mycket väl bli årets favoritbok!« Betyg 5 av 5 - Läsfåtöljens Bokblogg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mistborn. Sista riket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande, något för alla fantasyfantaster!
    Anna Linnéa Fröberg, 20 mars 2018

    Spännande bok som man dras in i och får kämpa för att ta sig ur. En fantastisk och välskriven värld vilken fantasyälskare som helst skulle falla för! Några få språkliga fel i översättningen, men detta ser man förbi då det är enkelt att förstå det rätta ordet, och på grund av spänningen bara måste man fortsätta läsa lite till.. och lite till.. och lite till..

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Brandon Sanderson