Molloy (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
337
Utgivningsdatum
2014-10-28
Förlag
Modernista
Översättare
Lill-Inger Eriksson
ISBN
9789176451045
Molloy (e-bok)

Molloy E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2014-10-28
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Molloy [1951] utgår från titelfigurens upptäckt att han befinner sig i sin moders rum, utan att veta hur han hamnade där. Första delen i Becketts klassiska trilogi blandar humor och förtvivlan, tragedi och anarkistisk komedi, grotesk realism och drömlik poesi och anses allmänt som författarens bästa enskilda roman.

Samuel Beckett [f. 1906] är irländaren som efter andra världskriget började skriva på franska i stället för sitt modersmål. Hans prosa och dramatik omdefinierade det modernismens förhållande till verkligheten i den humoristiska askesens tecken. Becketts romantrilogi ? Molloy [1951], Malone dör [1951] och Den onämnbare [1953] ? har stått sig som unik med sin koncentrerat absurda omkastning av teman som vilja, minne, kärlek, lycka, tal och skrift. 1969 belönades Beckett med Nobelpriset i litteratur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Beckett Samuel

  • I väntan på Godot

    Beckett Samuel

    Vladimir (Didi) och Estragon (Gogo) möts nära landsvägen, vid trädet. De delar en morot. Funderar över på om de ska hänga sig; väger för och emot. I väntan på Godot. Samuel Becketts I väntan på Godot [ En attendant Godot , 1953] är den moderna dra...