Malte Laurids Brigge (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2023-11-02
Förlag
Modernista
Översättare
Greta Åkerhielm
ISBN
9789176452370

Malte Laurids Brigge E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-11-02

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den unge författaren Malte Laurids Brigge försöker finna sin plats i en okänd stad, den pulserande metropolen Paris. Han utforskar sin inre värld, präglad av barndomsminnen, familjens historik och det subtila spelet mellan fantasi och verklighet. Brigge dras in i en värld av drömmar och minnen, och i mötet med staden och dess invånare avspeglas hans egen själs skiftande landskap.
Rainer Maria Rilke skapar en prosa som är poetisk och filosofisk, och han låter Malte Laurids Brigge resa genom tiden och minnen på ett sätt som tangerar det metafysiska. Romanen utforskar det sköra förhållandet mellan individ och omvärld, och den förflyttar läsaren in i en värld där känslor och tankar flätas samman i en rik väv av existentiella reflektioner.
I översättning av Greta Åkerhielm.

RAINER MARIA RILKE [1875-1926] var en österrikisk poet och författare. Rilke är en av den lyriska modernismens förgrundsgestalter och en av 1900-talets mest betydande tyskspråkiga poeter. Hans mest berömda verk är Duinoelegierna [1923], Orfeus-sonetterna [1923] och romanen Malte Laurids Brigge [1910].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rainer Maria Rilke