Röd drottning (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-09-10
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
ISBN
9789176452912
Röd drottning (e-bok)

Röd drottning E-bok

Första boken i Röd drottning-trilogin

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-09-10

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Första boken i Röd drottning-serien

»Suverän början på en ny serie & ett fantastiskt världsbygge.« The Guardian

»Perfekt för oss som vill ha en fantasy med övernaturliga förmågor, intriger och maktspel. Nu längtar jag väldigt mycket efter fortsättningen!« Boktycke

I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön, utan efter blod. De silverblodiga ? de silvriga ? är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, som regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.

Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod.

Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån ? och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll?

VICTORIA AVEYARD föddes i en småstad i Massachusetts, USA. Hon hade en »plågsamt normal« uppväxt och ägnade en stor del av sin tid åt att fly till andra världar genom böcker och filmer. Numera bor hon i Santa Monica i Los Angeles med sin labrador Indiana Jones. Hennes redan på förhand hett omtalade debutroman Röd drottning [Red Queen] gick rakt in på första platsen på New York Times bestsellerlista, är översatt till mer än 40 språk och Universal Pictures har köpt filmrättigheterna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Röd drottning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande och läsvärd
    - (Gråbo), 11 augusti 2019

    Jag gillade denna skarpt, har läst en del i denna genren för vuxna men denna boken kunde jag inte lägga ifrån mig, huvudpersonen och intrigen är lysande hoppas dom andra delarna är lika grymma

  2. Den fick min 12 åring att sluka böcker
    Martin Adner (Tranemo), 5 november 2018

    Detta är den första bok som min inte läsmotiverade 12 åring valde att sluka. 7 dagar och en löng del på engelska för attrahera inte hittade den svenska versionen just då. Ja hon läser del två med samma entusiasm. Min fru har själv läst hela trilogin och tyckte de var super för 13-109 års åldern 😍

Visa alla 2 recensioner