Nio och en halv vecka (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2015-05-15
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Norén
ISBN
9789176452974
Nio och en halv vecka (e-bok)

Nio och en halv vecka E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2015-05-15

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Första gången vi låg med varann höll han fast mina händer ovanför huvudet på mig. Jag tyckte om det. Jag tyckte om honom. Han var lynnig på ett sätt jag tyckte var romantiskt; han var rolig, intelligent, intressant att tala med och han kunde få mig att njuta.«

Elizabeth McNeill har en framstående position på ett stort företag när hon inleder en affär med en man hon träffat. Deras sexuella möten vilar på ett mönster av dominans, och i takt med att deras relation utvecklas spelar de ut allt farligare och mer komplexa sadomasochistiska variationer.
Till sist har Elizabeth gett upp all kontroll över sin kropp och sitt psyke. Med en kylig distans som ger skildringarna en förhöjd intensitet vecklar Elizabeth McNeill skickligt ut sin berättelse och bjuder in läsaren i en hypnotisk, uppslukande värld.
Nio & en halv vecka är en modern erotisk klassiker, i översättning av Katarina Norén.

ELIZABETH MCNEILL är en pseudonym för författaren och journalisten Ingeborg Day [1940-2011], som föddes i Österrike men levde större delen av sitt liv i USA. Hon arbetade bland annat som redaktör för tidskriften Ms. och det var under den perioden händelserna som beskrivs i Nio & en halv vecka [1978] utspelade sig. 1986 gjordes en filmatisering av boken med Kim Basinger och Mickey Rourke i huvudrollerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elizabeth McNeill

  • Nine And A Half Weeks

    Elizabeth McNeill

    Two ordinary, civilized people begin a casual affair that soon turns into a sadomasochistic experience of frightening intensity. It is a powerfully erotic memoir of a dangerous affair that spawned a legendary film.