Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2015-06-18
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Preis
Originaltitel
A Boy's Own Story
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
185 x 110 x 15 mm
Vikt
135 g
SAB
Hce
ISBN
9789176453148
En pojkes egen historia (pocket)

En pojkes egen historia

(6 röster)
Pocket Svenska, 2015-06-18
69
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En roman med ett underbart bildspråk, fylld med glasklara insikter.« | AASE BERG, DN

»Får Jonas Gardells uppväxtskildringar att framstå som mellanmjölkiga i jämförelse.« | THERESE ERIKSSON, SVENSKA DAGBLADET

Edmund Whites självbiografiska roman En pojkes egen historia blev en omedelbar modern klassiker i USA när den kom ut 1982.
Romanen berättar om en pojke som upptäcker sin homosexualitet på fyrtio- och femtiotalet. När han är femton har han sex med en tolvårig kamrat. Det är en troskyldig lek, ännu ostörd av det självhat som ska komma att prägla den växande medvetenheten om vad ordet »homosexuell« betyder där de lever. I takt med att pojken blir vuxen försöker han sig på heterosexuell kärlek, buddhism och psykoanalys, för att bli »frisk«. Han kommer också att ange en man han älskar en äldre lärare och älskare som han anmäler för skolmyndigheterna för att passa in i den totalitära kultur som omger honom.
I översättning av Thomas Preis och med ett nyskrivet förord av Stefan Ingvarsson.

EDMUND WHITE [f. 1940 i Ohio] är en amerikansk romanförfattare och essäist. Genombrottet i USA kom med den dokumentära The Joy of Gay Sex [1977], skriven tillsammans med Charles Silverstein. Hans internationella rykte etablerades med den självbiografiska romantrilogin A Boy s Own Story [1982], The Beautiful Room Is Empty [1988] och The Farewell Symphony [1997]. Edmund White har även skrivit inflytelserika böcker om Jean Genet och Marcel Proust.

»White drar de litterära konsekvenserna ur sitt unga berättarjags utanförskap med sådan psykologisk fingertoppskänsla att det räcker att någon gång ha varit tonåring - av valfritt kön och sexuell orientering - för att kunna relatera till detta ingenmansland mellan upplevda och utlevda känslor.« | NIKLAS QVARNSTRÖM, EXPRESSEN

»White skriver snyggt och intelligent... En lysande stilist.« | BJÖRN KOHLSTRÖM, BERNUR
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En pojkes egen historia
  2. +
  3. I fiskarnas tecken

De som köpt den här boken har ofta också köpt I fiskarnas tecken av Melissa Broder (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Edmund White