Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Isle of Lewis-trilogin (del 2)
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2015-03-31
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Charlotte Hjukström
Originaltitel
The Lewis Man
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
210 x 135 x 23 mm
Vikt
310 g
SAB
Hce
ISBN
9789176453186

Lewismannen

(35 röster)  |  Läs 3 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2015-03-31
132
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Vinnare av Prix International på Deckarfestivalen i Cognac
Vinnare av The Barry Award för Årets bästa kriminalroman
Nominerad till CWA Dagger in the Library Award.

Vald till en av de 100 bästa deckarna någonsin av Lotta Olsson i DN


»Peter May är en av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE, SVT

»Lewismannen stannar kvar i minnet och är faktiskt ännu bättre än Svarthuset.« | LOTTA OLSSON , DN

I en vindpinad torvmosse på Isle of Lewis påträffas liket efter en ung man. Av den patologiska undersökningen framgår att mannen blivit knivmördad och att han troligen legat i mossen sedan slutet av femtiotalet. I övrigt har polisen bara en ledtråd: DNA-analysen visar att offret på något vis är släkt med Tormod Macdonald, en åldrad lantbrukare från ön.
Men Tormod har alltid hävdat att han är enda barnet och ingen har någonsin hört talas om några släktingar. Numera lider han av svår demens och har små möjligheter att själv bringa klarhet i situationen eller att försvara sig mot de misstankar som riktas mot honom.
Tormod är också far till Marsaili, den före detta poliskommissarien Fin Macleods första stora kärlek. Fin, som återvänt till ön för att restaurera sina föräldrars torp, inleder nu en privat undersökning. Han ser det som sin plikt att hjälpa den kvinna han aldrig slutat älska, men är samtidigt medveten om de bråddjup som plötsligt kan öppna sig när man börjar vända på stenar i det förflutna.
I svensk översättning av Charlotte Hjukström.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Svarthuset [The Blackhouse] första delen i hans »Lewis-trilogi« om Edinburgh-polisen Fin Macleod hyllades av kritikerna och vann en rad priser, bland annat Le Cezam Prix Littéraire i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Lewismannen [The Lewis Man] är den andra boken i trilogin.

Om Peter May och Isle of Lewis-trilogin:

»Genom sin illusionslösa men ändå inlevelsefulla blick på människans mörkare sidor skriver May fram en berättelse som på ett paradoxalt sätt ändå andas hoppfullhet. Jag ser redan fram emot nästa del i trilogin.« | MAGNUS PERSSON, SVENSKA DAGBLADET

»Peter May är den sortens författare jag följer till världens ände.« | NEW YORK TIMES

»Lewismannen är en ovanligt välskriven, berikande spänningsroman som håller läsaren i ett fast grepp från första till sista sidan.« | ELISABETH BRÄNNSTRÖM, TIDNINGEN KULTUREN

»En av de absolut bästa deckarserierna på senare år.« | THE INDEPENDENT
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lewismannen
 2. +
 3. Lewispjäserna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lewispjäserna av Peter May (storpocket).

Köp båda 2 för 261 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lewismannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För skottlandsvänner
  Göran Stafrin, 29 mars 2017

  Trevligt skriven, men Mays stil att varva kapitel i jag-form med kapitel ur berättarens synpunkt kan ibland bli litet störande. Intrigen är i sig intressant, men trots anknytningen till en brottsutredning känns det,liksom med de övriga böckerna i serien, lite fel att rubricera den som deckare.

  Man skall inte vänta sig något "Midsomer-mys" eller en elegant upplösning i Agatha Christie-stil men den suggestiva stilen där May nästan låter Isle of Lewis bli en person i handlingen gör det ... Läs hela recensionen

 2. Suggestiv och välskriven
  Mollymunter, 3 maj 2016

  Peter Mays trilogi är mera än kriminalromaner. De suger in oss i det karga skotska landskapet och dess befolkning. Personerna är fint utmejslade och komplikationerna i deras relationer är lika spännande att följa som själva polisarbetet med ett brott. Lewismannen är den allra bästa av de tre.

 3. En bok att återkomma till!
  Eva , 24 juni 2015

  Jag tycker att den är utmärkt översatt, har en fin personskildring, och en utmärkt miljöskildring.. Uppfinningsrikt konstruerad. Jag rekommenderar den.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Peter May