Babar och hans familj (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2021-06-24
Förlag
Modernista
Översättare
Ingrid Prytz
Originaltitel
Babar en Famille
SAB
Hcf
ISBN
9789176453438
Babar och hans familj (inbunden)

Babar och hans familj

Inbunden Svenska, 2021-06-24
99
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
De klassiska barnböckerna om elefanten Babar skapades från början av Cécile de Brunhoff som en godnattsaga åt familjens två barn, Mathieu och Laurent. Historien blev så populär att barnen bad sin pappa, konstnären Jean de Brunhoff, att illustrera den. Jean fortsatte sedan att skriva och illustrera ytterligare sex Babar-böcker som gjorde serien älskad världen över.
I Babar och hans familj (1938) väntar Babar och Céleste tillökning i familjen. Gissa om de blir förvånade när hela tre små elefanter kommer till världen? Pom, Flora och Alexander tar sina föräldrar med storm, men det är inte utan ansträngning man tar hand om tre barn. Som tur är hjälper alla deras vänner gärna till!
I svensk översättning av Ingrid Prytz.

 

JEAN DE BRUNHOFF [1889-1937] var en fransk författare och illustratör, född i Valais i Schweiz. 1931 skapade han den eviga och älskade barnboksklassikern Babar. De Brunhoff dog i sviterna av tuberkolos, bara 45 år gammal. Med Babar och hans familj tillgängliggörs ett av 1900-talets stora barnboksförfattarskap på nytt, med de kompletta originaltexterna och varsamt restaurerade originalillustrationer.
Visa hela texten

Fler böcker av Jean De Brunhoff