Sagan om Babar, den lilla elefanten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
47
Utgivningsdatum
2019-11-15
Förlag
Modernista
Översättare
Ingrid Prytz
Originaltitel
Histoire de Babar, le petit éléphant
Illustratör/Fotograf
Jean de Brunhoff
Dimensioner
265 x 195 x 10 mm
Vikt
380 g
SAB
Hcf
ISBN
9789176453476
Sagan om Babar, den lilla elefanten (inbunden)

Sagan om Babar, den lilla elefanten

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-11-15
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
De klassiska barnböckerna om elefanten Babar skapades från början av Cécile de Brunhoff som en godnattsaga åt familjens två barn, Mathieu och Laurent.

Historien blev så populär att barnen bad sin pappa, konstnären Jean de Brunhoff, att illustrera den. Jean fortsatte sedan att skriva och illustrera ytterligare sex Babar-böcker som gjorde serien älskad världen över.

Berättelserna om elefanten Babar har förtrollat generationer, efter att den första boken i serien publicerades för snart 90 år sedan. I dag utgör de en oersättlig del av barnbokslitteraturen.

I Sagan om Babar, den lilla elefanten (1931) tvingas Babar att fly in till stan efter att hans mamma dödats av tjuvjägare för sina betars skull. Där lär han känna Madam, en grånande, sällsam kvinna som lär honom mänskliga egenheter. När Babar till sist återvänder till djungeln utropas han till kung, och döper Elefantlandets huvudstad efter sin stora kärlek Celeste: Celesteville.

I Babar och jultomten (1941) skriver Babars barn Pom, Flora och Alexander - på inrådan av Babars barndomsvän, den finurliga apan Zéphir - brev till jultomten. De vill att han ska komma till Elefantlandet och dela ut julklappar. Men det kommer aldrig något svar. Babar bestämmer sig därför för att själv, tillsammans med hunden Duck, leta upp jultomten.

 

JEAN DE BRUNHOFF [1889-1937] var en fransk författare och illustratör, född i Valais i Schweiz. 1931 skapade han den eviga och älskade barnboksklassikern Babar. De Brunhoff dog i sviterna av tuberkolos, bara 45 år gammal. Med Babar, den lilla elefanten och Babar och jultomten tillgängliggörs ett av 1900-talets stora barnboksförfattarskap på nytt, med de kompletta originaltexterna och varsamt restaurerade originalillustrationer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sagan om Babar, den lilla elefanten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bara älskar dess
    @bettan_bokprataren (Örebro), 12 december 2019

    För mig blev det här en riktig nostalgitripp då jag som liten fullkomligt älskade den här underbara elefanten och hans familj. När jag sedan fick egna barn hade de inte en chans att undkomma Babar som godnatt saga och nu sitter jag här och läser samma saga för mina barnbarn. Visst är det en underbart. Mer om Babar på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/12/babar-x-2-jean-de-brunhoff.html

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jean De Brunhoff