Unga kvinnor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2021-08-12
Förlag
Modernista
Översättare
Anna Pyk
Originaltitel
Little women
Medarbetare
Maglio, Pietro (red.)
Dimensioner
216 x 145 x 20 mm
Vikt
429 g
SAB
uHce
ISBN
9789176453537
Unga kvinnor (inbunden)

Unga kvinnor

Inbunden Svenska, 2021-08-12
109
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
I New England, i skuggan av ameri kanska inbördeskriget, är de fyra tonårssystrarna March - Meg, Jo, Amy och Beth - på väg att bli vuxna. Efter att ha hamnat på obestånd arbetar fadern som pastor i Nordstatsarmén och har tvingats lämna hemmet. Meg undervisar barnen i en av grannskapets familjer, Jo uppvaktas av Laurie men vill också skriva, Beth hjälper hellre till med hushållsarbetet än går i skolan och Amy är konstnärssjälen som drömmer om societetsliv.
Tillsammans - och med stöd av den kloka och tålmodiga modern Marmee - möter systrarna kärlek och besvikelser, motgångar, fattigdom och sorg. Berättelsen om deras okuv liga systerskap har fängslat genera tioner av läsare och filmatiserats flera gånger - en klassisk skildring av kvinnlig gemenskap och styrka.

 

LOUISA MAY ALCOTT [1832-1888] växte upp omgiven av amerikanska författare som Ralph Waldo Emerson, Nathaniel Hawthorne och Henry David Thoreau. Sina erfarenheter som sköterska under inbördeskriget skildrade hon i Hospital Sketches 1863, följd av gotiska romaner och thrillers. År 1868 gav hon ut Unga kvinnor, som blev så populär att den fick två uppföljare
Visa hela texten

Fler böcker av Louisa May Alcott