Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2018-05-28
Förlag
Modernista
Översättare
Staffan Holmgren
Originaltitel
How to Read and Why
Medarbetare
Maglio, Pietro (red.) / Petersen, Henrik (red.)
Dimensioner
215 x 143 x 25 mm
Vikt
512 g
SAB
G
ISBN
9789176454145

Hur läsa och varför

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-05-28
419
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Klassisk introduktion till världslitteraturen

»Underbar. Harold Bloom är en av de stora pedagogerna. Han skriver med passion om författarna han älskar och vars verk bejakar livet.« | John Banville, Irish Times

I en tid när alla kan informera sig om vad som helst, men allt färre förmår koncentrera sig, framstår den lyckade läsningen av en riktig bok som en frälsning från världsplågan stress. För den legendariske amerikanske litteraturkritikern Harold Bloom är läsning ett sätt att finna harmoni men också mer än så. Snarare än information erbjuder den stora litteraturen vishet.
Bloom, världsberömd för stora kritiska verk som The Anxiety of Influence [1973] och The Western Canon [1994], riktar här en vädjan till samtiden från en »desperat läsare«. Han inleder med att guida genom de stora genrerna poesi, roman, novell, drama och går sedan snabbt vidare till sina älsklingar: Williamarna Shakespeare och Blake, Emily Dickinson och andra, innan han introducerar sitt hemlands epik. Hur läsa och varför framstår som en allt riktigare och viktigare bok. I svensk översättning av Staffan Holmgren.

HAROLD BLOOM, född 1930 i Bronx, New York, är en av vår tids mest erkända och omtalade litteraturkritiker, författare till kritiskt innovativa verk som The Anxiety of Influence [1973] och The Western Canon [1994] och översatt till fler än fyrtio språk. Bloom är professor i humaniora vid Yale University.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hur läsa och varför. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Utmärkt litteraturhistoria av utvalda verk
    Bo L, 15 mars 2023

    Den amerikanske nestorn i litteraturhistoria och analys, Harold Bloom, ger en bred översyn av euoropeiska och amerikanska romaner, noveller och poesi. Främst 1800-1900 tal.

  2. En fantastisk bok
    J. Hansson, 5 februari 2019

    Efter att ha läst denna så tror jag inte att du kommer att läsa på samma sätt igen. Författarens passion och glädje över läsandet är smittsam och det är en fröjd att läsa denna. Skriven med intelligens, humor och enorm kunskap. Kan varmt rekommendera den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Harold Bloom