Hur läsa och varför (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2018-06-12
Förlag
Modernista
Översättare
Staffan Holmgren
ISBN
9789176454152
Hur läsa och varför (e-bok)

Hur läsa och varför (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-06-12
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Klassisk introduktion till världslitteraturen

»Underbar. Harold Bloom är en av de stora pedagogerna. Han skriver med passion om författarna han älskar och vars verk bejakar livet.« | John Banville, Irish Times


I en tid när alla kan informera sig om vad som helst, men allt färre förmår koncentrera sig, framstår den lyckade läsningen av en riktig bok som en frälsning från världsplågan stress. För den legendariske amerikanske litteraturkritikern Harold Bloom är läsning ett sätt att finna harmoni - men också mer än så. Snarare än information erbjuder den stora litteraturen vishet.

Bloom, världsberömd för stora kritiska verk som The Anxiety of Influence [1973] och The Western Canon [1994], riktar här en vädjan till samtiden från en »desperat läsare«. Han inleder med att guida genom de stora genrerna - poesi, roman, novell, drama - och går sedan snabbt vidare till sina älsklingar: Williamarna Shakespeare och Blake, Emily Dickinson och andra, innan han introducerar sitt hemlands epik. Hur läsa och varför framstår som en allt riktigare - och viktigare - bok. Här i svensk översättning av Staffan Holmgren.

HAROLD BLOOM, född 1930 i Bronx, New York, är en av vår tids mest erkända och omtalade litteraturkritiker, författare till kritiskt innovativa verk som The Anxiety of Influence [1973] och The Western Canon [1994] och översatt till fler än fyrtio språk. Bloom är professor i humaniora vid Yale University.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hur läsa och varför. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok för kreativt ifrågasättande och reflektion
    Werner Gustafsson (Halmstad), 5 november 2019

    "Hur läsa och varför" hjälper mig att få ut mer av mitt läsande. Intressant att lyssna till hans råd, men också att ifrågasätta dem och själv ta ställning. De mer allmänna råden kan man läsa direkt men sen innehåller den också tankar om olika verk och de avsnitten kan man läsa innan eller efter läsningen av verket. Har just prövat det för en av romanerna i listan och hans tankar är ett tänkvärda inlägg men även de måste man ifrågasätta och göra om dem till sina för att få ut vad Blooms bok ka... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bloom Harold