Sommarens bästa pocketerbjudande
Kvarnstenen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-08-20
Förlag
Modernista
Översättare
Else Lundgren
ISBN
9789176455876
Kvarnstenen (e-bok)

Kvarnstenen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-08-20
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Med exaktheten hos en Jane Austen och giftigheten hos en Evelyn Waugh, med subtil humor och elegant psykologi, naglar Margaret Drabble fast egenkärleken hos sina karaktärer och det samhälle de företräder.« | LOS ANGELES TIMES

» Margaret Drabble har lyckats åstadkomma ett panoramaperspektiv över det moderna livet.« | THE CHICAGO TRIBUNE

Unga smarta litteraturstudenten Rosamund Stacey blir gravid under sin hittills enda kärleksnatt, med den sexuellt förvirrade George. Mot alla odds bestämmer hon sig för att behålla barnet och samtidigt inte berätta för George att han är pappan. Det är London och 1960-tal; det är långt ifrån socialt accepterat att vara ogift mor. Rosamund tvingas lära sig en hel del: om moderskap, om sig själv och samhället runt omkring henne.

Margaret Drabbles roman Kvarnstenen [The Millstone] från 1965 räknas som en av de feministiska klassikerna och dess tankar om moderskap, klass och självständighet utmanar än i dag. I översättning av Else Lundgren och med ett nyskrivet förord av kritikern Annina Rabe.

MARGARET DRABBLE är en engelsk författare och dramatiker, född i Sheffield 1939. Kritikerhyllad redan med debutromanen A Summer Bird-Cage [1963]. Sedan decennier räknas hon till Storbritanniens viktigaste författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Drabble Margaret

  • De mörka vattnen stiger

    Drabble Margaret

    »Mänskligt. Mästerligt. Av en av Storbritanniens mest bländande författare. En hyllningssång till människans tragiska predikament.« | The New York Times »En meditation över ålderdomen, med ekon av Simone de Beauvoir och Samuel Beckett, sjudande av...

Bloggat om Kvarnstenen