Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Beatrix Potters sagor
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
56
Utgivningsdatum
2017-02-08
Förlag
Modernista
Översättare
Birgitta Hammar
Originaltitel
The Tale of Squirrel Nutkin
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Beatrix Potter
Dimensioner
155 x 140 x 10 mm
Vikt
179 g
SAB
Hcf
ISBN
9789176458273

Sagan om Kurre Ekorre

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-02-08
177
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Barnböckernas crème de la crème.« | Just här, Just nu

»Fantastiskt, underbara, bedårande böcker.« | Anna-Karin Ferm, Go'kväll

I Sagan om Kurre Ekorre följer vi med den stygge lille ekorren Kurre, hans bror Hoppetoss och alla deras kusiner när de ger sig av till Uggleön för att samla nötter. Men på ön träffar de på Gamle Brun, en skräckinjagande gammal uggla som bestämmer sig för att sätta stopp för Kurres alla rackartyg - en gång för alla!
Beatrix Potters illustrerade sagoböcker tillhör de absoluta klassikerna inom barnböckernas värld. Denna utgåva är illustrerad med Beatrix Potters - digitalt restaurerade - originalteckningar i färg.

BEATRIX POTTER [1866-1943] föddes i South Kensington i London. Hon skrev och illustrerade drygt tjugo barnböcker, varav många har blivit klassiker. Bara den första av dem - Sagan om Pelle Kanin - har sålt i över 45 miljoner exemplar världen över och Beatrix Potters sagoböcker fortsätter - 70 år efter hennes död - att sälja 2 miljoner exemplar om året. Sony Pictures har köpt rättigheterna till en ny storfilm om Pelle Kanin, som kombinerar datoranimering med skådespelare. Filmen planeras ha världspremiär våren 2018. Modernistas utgivning av Beatrix Potters böcker inleds med Sagan om Pelle Kanin [1902], Sagan om Kurre Ekorre [1903] och Sagan om skräddaren, katten & mössen [1903].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Beatrix Potter