Estonia (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-04-20
Förlag
Modernista
ISBN
9789176458617
Estonia (e-bok)

Estonia E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-04-20

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»En av våra verkligt stora författare.« | EVA JOHANSSON, SvD

»En välskriven roman i hög klass om svåra livsval, skuld och försoning.« | JACOB CARLANDER, ÖSTGÖTA-KORRESPONDENTEN


Tallinn 27 september 1994.
När Karina besöker sin man Petter i Tallinn, där han har en tillfällig tjänst, samlar hon mod för att säga det där svåra, att hon vill skiljas. Petter anar oråd och vill åka hem tillsammans med henne, så snart det bara går. Det blir en överraskning - han bokar om hennes returbiljett och skaffar sig en egen. De reser redan samma kväll, med färjan Estonia.

BJÖRN RUNEBORG föddes 1937 i Visby. Han debuterade med romanen Utflykten 1962 och flera av hans böcker har nominerats till Augustpriset. För Dag [2007] mottog han Sveriges Radios Romanpris. Romanen Dödas kärlek [2011] blev en kritikersuccé och belönades med De nios vinterpris.

»En okonventionell och komplex berättelse som i grunden handlar om avstånd och närhet, där även relationen mellan Sverige och Estland blir en viktig del. Själv olycksförloppet beskrivs konkret och utan sentimentalitet, men där finns ändå en förtvivlan som sträcker sig långt bortom den där iskalla natten i september 1994.« | ANNINA RABE, EXPRESSEN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Estonia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Världens sämsta bok
    Amanda Åkerberg, 3 september 2016

    Den här boken är av ofattbart dålig kvalitet. Den är dels väldigt dåligt skriven, med utropstecken överallt, dels är premissen - som inte har något med Estonia att göra - orimlig. Men framför allt är den så in i helsike tråkig vilket känns konstigt med tanke på vad boken är tänkt att handla om. Det som egentligen händer är att ett olyckligt äkta par springer runt i Tallinn planlöst utan att något egentligen händer. Det är först när det är 8 sidor kvar av boken - jag överdriver inte - som de s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn Runeborg