Illusionisten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
975
Utgivningsdatum
2018-06-19
Förlag
Modernista
Översättare
Martin Peterson
ISBN
9789176458907
Illusionisten (e-bok)

Illusionisten (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-06-19
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Inkluderad i The Modern Librarys Topp 100-lista över 1900-talets bästa engelskspråkiga romaner!

»Illusionisten är magnifik i sin ambition och lysande i sitt utförande.« | The New York Times


Nicholas Urfe, ovanligt välutbildad för sin unga ålder men trött på den akademiska miljön, antar erbjudandet att bli skollärare på en perifer grekisk ö: Phraxos. Här hamnar han i händerna på Maurice Conchis, en mångmiljonär som i sin undanskymda villa genomför sociopsykologiska experiment ? ett slags skådespel som återskapar olika historiska händelser och personer. Nazisternas ockupation under andra världskriget dramatiseras; Markis de Sade; grekiska myter. Nicholas blir alltmer absorberad. Tills han inser att han själv är experimentens föremål.

John Fowles genombrottsroman Illusionisten [The Magus, 1965; reviderad 1977] är en faustisk betraktelse över västerlandets kultur, som alltmer liknar en brittisk klassiker. Fowles reviderade - och med 250 sidor utökade - version är här översatt till svenska av Martin Peterson.

JOHN FOWLES [1926-2005] var en brittisk författare. Han debuterade 1963 med romanen Samlaren [The Collector] som blev en omedelbar succé i den engelskspråkiga världen, och som flerfaldigt filmatiserats, dramatiserats, samt inspirerat artister som The Jam och Morrissey. Fowles stora internationella genombrott kom med Illusionisten [1965; reviderad 1977] och Den franske löjtnantens kvinna [1969], som - liksom Samlaren - sålt i miljontals exemplar världen över. Illusionisten och Samlaren inleder Modernistas nyutgivning av John Fowles.

»Oförglömlig läsning.« | The Independent

»Briljant och storslagen. Det är omöjligt att sluta läsa.« | New York Review of Books

»Ett storverk.« | Sunday Telegraph
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Illusionisten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Kent , 2 april 2019

  En bok som trots sin ålder känns aktuell. Vad är verkligt och vad är iscensatt av den äldre man som domderar sin omgivning? Frågorna gör att man vill fortsätta med läsningen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fowles John

 • Den franske löjtnantens kvinna

  Fowles John

  »En berättarkonstens mästare.« New York Times »Ett fantastiskt, klarsynt, djupt tillfredsställande konstverk, en bok jag nästan direkt vill läsa om.« New Statesman Hon syns vandra vid piren i Lyme Regis, med endast det upprörda havet som sällskap:...

 • Samlaren

  Fowles John

  »Inte en falsk ton. Vilken sida som helst i den här boken duger som bevis på att John Fowles är en berättarkonstens mästare.« |¿ The New York Times Frederick Clegg är en fattig kontorist och enstöring, som samlar på fjärilar och gillar att fotogra...