Älskande par (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2015-09-18
Förlag
Modernista
ISBN
9789176459034
Älskande par (e-bok)

Älskande par (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-09-18
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Agnes Von Krusenstjerna [1894?1940] var en svensk författare. Fröknarna von Pahlen är en romansvit i sju delar. Böckerna utkom mellan åren 1930 och 1935. De olika delarna heter Den blå rullgardinen, Kvinnogatan, Höstens skuggor, Porten vid Johannes, Älskande par, Bröllop på Ekered och Av samma blod. Romansvitens två huvudfigurer heter Petra och Angela von Pahlen, och genom de sju böckerna får vi följa dessa två kvinnor och fler medlemmar ur ätten von Pahlen och även andra människor som har anknytning till dem. Romansviten ledde med sina öppna sexuella skildringar till Krusenstjernafejden. Böckerna filmatiserades 1964 under namnet Älskande par med Mai Zetterling som regissör. Den blå rullgardinen (1935) är den första romandelen i Von Pahlen-serien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Von Krusenstjerna Agnes

  • Snigeln och flickan

    Von Krusenstjerna Agnes

    Agnes von Krusenstjerna var en av sin tids mest omdiskuterade författare, med verk innehållande frispråkiga skildringar av sex och samkönade relationer. I år är hon återigen aktuell i idéhistorikern Karin Johannissons augustprisnominerade bok Den ...

  • Delat rum på Kammakaregatan

    Von Krusenstjerna Agnes

    Agnes Von Krusenstjerna [1894?1940]¿ var en svensk författare. Delat rum på Kammakaregatan är en novellsamling från 1933. Förutom noveller innehåller Delat rum på Kammakaregatan två dikter.