Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2015-11-23
Förlag
Modernista
Översättare
Tore Zetterholm
Originaltitel
Darkness at Noon
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
425 g
SAB
Hce
ISBN
9789176459836
Natt klockan tolv på dagen (häftad)

Natt klockan tolv på dagen

Häftad Svenska, 2015-11-23
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Ett antitotalitärt mästerverk.« | Per T. Ohlsson, Sydsvenskan

»En grym, fängslande skildring av den ryska revolutionens logik ett intensivt och subtilt intellektuellt drama.« | The Times Literary Supplement


Fängslad på falska grunder med dödsdomen över sig, minns Rubasjov hur han själv skickat människor till bödlarna, övertygad om att det politiska målet helgar alla medel.
I celler intill honom finns forna fiender såväl som vänner och vänners släktingar. En efter en skickas de att torteras eller avrättas. Med papper och penna försöker Rubasjov få ihop det akuta dilemmat med sin politiska övertygelse och sina tidigare handlingar. Till sist skriver han under ett absurt erkännande och möter sitt öde.

När Arthur Koestler skrev Natt klockan tolv på dagen [1940] låg stora delar av Europa under totalitära regimers stövelhälar. Som få författare i väst hade han insikt i vad som hände i Stalins Sovjet. Ofta jämförd med Solzjenitsyn och Orwell räknas Natt klockan tolv på dagen till de viktigaste politiska romaner som över huvud taget skrivits.
I översättning av Tore Zetterholm och försedd med nyskrivet förord av Göran Rosenberg.

ARTHUR KOESTLER [19051983] var en brittisk författare med ungersk-judiska rötter. Natt klockan tolv på dagen skrevs på tyska i Paris med titeln Sonnenfinsternis [1940], ett manus som gick förlorat vid hans flykt undan nazisterna. Hans partner, skulptören Daphne Hardys engelska översättning Darkness at Noon [1941] kom att bli en världsklassiker. Romanen behandlar Moskvarättegångarna 19361938 och är genom Koestlers första handserfarenhet från resor i Sovjet en av de mest inflytelserika skildringarna av Stalintiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Natt klockan tolv på dagen
  2. +
  3. Tatueraren i Auschwitz

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tatueraren i Auschwitz av Heather Morris (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Natt klockan tolv på dagen