Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Johan Svensson
Utgivningsdatum
2016-02-26
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Audio
Originaltitel
Konspiration Olof Palme
Dimensioner
125 x 140 x 5 mm
Vikt
52 g
SAB
Oer-cz Palme, Olof
ISBN
9789176470800
Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender (mp3-skiva)

Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Mp3-skiva Svenska, 2016-02-26
209
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Mordet på Olof Palme har i 30 år framstått som en olöslig gåta. Kanske är det inte så. Den prisbelönte grävande journalisten Gunnar Wall pekar i denna bok på att lösningen kan ligga närmare än vad vi letts att tro. Han har fått kontakt med flera personer som valt att till sist berätta om vad de själva upplevt - märkliga händelser som väckt frågor om mordet och som inte lämnat dem någon ro trots alla år som gått. Här möter vi inte bara en rad vittnen. Vi får också en påminnelse om det dramatiska samhällsklimatet 1986, då Sverige hade en statsminister som var hyllad av många men samtidigt djupt avskydd av andra. Hans motståndare fanns både i Sverige och utomlands. Många hade höga positioner och var vana att fatta drastiska beslut. Pusselbitar fogas till varann i denna bok. Och läsaren konfronteras med frågan: Var sanningen om Palmes död sådan att den var farlig att utreda när spåren efter mördaren var färska? Gunnar Wall menar att mycket pekar på att den svenske statsministern föll offer för ett väl planerat politiskt attentat - och att utredningen under de första avgörande åren var ett spel för gallerierna. Kanske, menar han, är Sverige idag moget för att närma sig vad som egentligen hände den där kalla februarikvällen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender
 2. +
 3. Den osannolika mördaren : skandiamannen och mordet på Olof Palme

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den osannolika mördaren : skandiamannen och mor... av Thomas Pettersson (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Onödigt lång bok
  Mats Warne, 29 mars 2016

  Över 18 timmar.
  Gör långa ovidkommande beskrivning av sido berättelser.
  Har ett konspiratoriskt val av värdeladdade ord och tolkningar.

  Grund problemet är den inkompetenta hanteringen från Svenska rättsväsendet enligt min uppfattning i boken spekulerar man om detta också.

  Han gör väldiga utläggningar om andra brott som i praktiken inte har något med Palme mordet att göra, tex om Dag Hammarskjöld död i Afrika samt afärsmanen Rausing och hans hustru död.

  Prese... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Konspiration Olof Palme : mordet, politik...