Simma med de drunknade (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Johan Svensson
Utgivningsdatum
2016-04-21
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Svøm med dem som drukner
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
130 x 150 x 5 mm
Vikt
54 g
SAB
Hce
ISBN
9789176470848

Simma med de drunknade

(1 röst)
Mp3-skiva,  Svenska, 2016-04-21

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Lars Mytting, författaren till succéboken Ved, har skrivit en spännande och underhållande släktkrönika om en föräldralös bondpojke som beger sig ut i världen för att finna sina rötter.

Hösten 1971 hittas ett norskt-franskt par döda i Frankrike. Deras tre år gamla son Edvard är spårlöst försvunnen men hittas fyra dagar senare på ett sjukhus tolv mil bort. Var Edvard har befunnit sig under tiden, och om det verkligen var en slump att hans föräldrar klev på en kvarglömd mina från första världskriget, förblir en gåta.

Edvard växer upp hos sin fåordige farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Och det är när hans farfar dör i början på 90-talet, och det oväntat dyker upp en vackert snidad träkista från en släkting som Edvards tillvaro vänds upp och ner. Han beger sig ut i den stora världen för att finna svar på sitt livs frågor. Sökandet leder honom till Shetlandsöarna och tillbaka till Frankrike, där han tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia. En historia som är nära sammanvävd med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet.

Romanen fick det prestigefulla norska Bokhandlerprisen 2014.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Mytting