Internationell kollektivavtalsreglering - En studie i internationell privaträtt av den svenska modellen för reglering av anställningsvillkor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2017-09-21
Förlag
Stockholms universitet
Dimensioner
240 x 185 x 25 mm
Vikt
823 g
ISBN
9789176498996
Internationell kollektivavtalsreglering - En studie i internationell privaträtt av den svenska modellen för reglering av anställningsvillkor (häftad)

Internationell kollektivavtalsreglering - En studie i internationell privaträtt av den svenska modellen för reglering av anställningsvillkor

Häftad Svenska, 2017-09-21
555
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna avhandling handlar om internationaliseringen av arbetslivet och hur den påverkar den svenska modellen för reglering av anställningsvillkor genom kollektivavtal. Det är särskilt mötet mellan internationell privaträtt och den svenska modellen som undersöks.

Författarens övergripande slutsats är att den internationella privaträtten bygger på individualism och att den svenska modellen bygger på kollektivism. Denna grundläggande motsättning innebär flera juridiska problem som behandlas i avhandlingen.

Omslaget visar en bild av Grand Hôtel i Saltsjöbaden. Framför hotellet vajar några nationsflaggor. Anledningen till bildvalet är att den svenska modellen för kollektivavtalsreglering brukar kopplas samman med "Saltsjöbadsavtalet" som slöts 1938. Flaggorna symboliserar den svenska modellens möte med den internationella privaträtten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Internationell kollektivavtalsreglering - En studie i internationell privaträtt av den svenska modellen för reglering av anställningsvillkor
  2. +
  3. Civilrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Civilrätt av Christina Ramberg (häftad).

Köp båda 2 för 1224 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »