Själens dunkla rum (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (332.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Alan Banks (del 14)
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2015-12-18
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Jan Malmsjö
ISBN
9789176510155
Själens dunkla rum (ljudbok)

Själens dunkla rum (ljudbok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-12-18

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Alan Banks är tillbaka - jakten fortsätter

"Alan Banks-deckarna är, kort sagt, de bästa som finns att tillgå på marknaden."
Stephen King

Peter Robinson är tillbaka med Själens dunkla rum där Alan Banks snart står inför värsta tänkbara scenario.

När två pojkar försvinner under mystiska omständigheter sprids skräck i engelska North Yorkshire. Senare hittas spår av blod i en övergiven hangar och en husvagn som tillhör en av ungdomarna bränns ner. Kommissarie Banks och hans team står till en början oförstående. Tills en dramatisk bilolycka inträffar och en fruktansvärd historia rullas upp.

Spåren leder till traktens slakterier ... och utredningen tar en helt ny vändning. Alan Banks och hans kollegor för en ojämn kamp mot klockan och situationen blir alltmer hotfull. Sakta går det upp för Banks att han själv står på tur att drabbas av det grymmaste öde.

"Med säker känsla för den stegrade dramatikens vindlingar lotsar oss Robinson in i det nät av kriminell ekonomi som styr stora delar av världen av idag. Den täta, väl sammanhållna berättelsen exploderar med jämna mellanrum i överraskningsrika vändningar, vilka håller läsaren fången ända in i slutet. Författarens direkta, nyanserade språk har en imponerande uttrycksfullhet, som inte minst i

de intensiva förhörsdialogerna blir en synnerligen njutbar läsning. Personskildringen har en lågmäld vardaglighet, full av detaljer som gör poliserna och de drabbade levande och intressanta. Ytterligare en triumf för Robinson." BTJ"Robinsons nya - en riktig pärla! Åh, vilket nöje det är att läsa en riktigt bra kriminalroman! Peter Robinsons "Själens dunkla rum" är just en sådan. Robinson har två gånger tidigare prisats av Svenska Deckarakademin för bästa utländska deckare, nu kan det mycket väl vara dags igen." Blekinge läns tidning"... välskrivna och utmärkta intriger."

Nerikes Allehanda

"Som alltid har Peter Robinson snickrat ihop en spännande historia. Hans senaste roman Själens dunkla rum är absolut inget undantag.
Det är en ren fröjd att läsa om kommisarie Allan Banks och hans team. Spänningen finns där hela tiden samtidigt som Robinsson tecknar intressanta och levande porträtt av romanfigurerna. En perfekt läsning i höstmörket som verkligen kan rekommenderas. Kort sagt en mycket trivsam kriminalroman." Tranås Posten

Översättare:Jan Malmsjö
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Själens dunkla rum. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det gick inte att sluta lyssna!
    Kim M. Kimselius, 25 augusti 2019

    Ett tag slukade jag alla böcker om Alan Banks av Peter Robinson, jag följde berättelsen om kriminalkommissarien från första boken fram tills jag hade läst ikapp utgivningen. Det var ett kärt återseende när jag började lyssna på Själens dunkla rum. Författaren är en mästare på att bygga upp spänningen och personporträtten, som blir allt starkare allteftersom berättelsen framskrider.

    Två parallella berättelser, en stor, fin traktor blir stulen och två ungdomar försvinner. Alan Banks k... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Robinson