Den nionde graven (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (693.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Fabian Risk (del 2)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2015-05-25
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176510179

Den nionde graven Ljudbok

(79 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2015-05-25

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Skulle du döda för den du älskar?

Många kommer att förfasas över mina handlingar. Några kommer att se dem som en hämnd för alla de oförrätter som har begåtts, andra som en makaber lek för att gäcka systemet och visa hur långt man kan gå. Men det stora flertalet kommer att vara rörande överens om att det är en ytterst sjuk människas gärningar. Alla kommer att ha fel ...Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den bakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum.

Det är ett halvår innan händelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan håller både Stockholm och Köpenhamn i ett järngrepp när Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt är fallet fortfarande Säpos ansvar, men de liksom Fabian och hans höggravida kollega Malin Rehnberg famlar i blindo. Snart visar det sig att inget är som det tycks vara och att mäktiga intressen verkar för att sanningen inte ska komma fram.

Samtidigt hittas hustrun till en dansk tv-profil brutalt mördad i hemmet i Köpenhamn. Dunja Hougaard leder utredningen som för henne över sundet till Sverige.

Den nionde graven är en intrikat konstruerad thriller där Stefan Ahnhem berättar vad som drev Fabian Risk att lämna Stockholm och flytta tillbaka till Helsingborg. Fabian och Dunja korsar som främlingar varandras spår i ett vinterkallt Skandinavien och dras allt djupare in i konspirationen som visar sig vara värre än vad de någonsin kunnat föreställa sig.
Stefan Ahnhem tilldelades priset Crimetime Specsavers Award 2015, för sin debut Offer utan ansikte.

"Det finns gott om riktigt spännande scener, som den fruktansvärt läskiga inledningsscenen med den danska kvinnan som går hemma och är mörkrädd."
DN "Stefan Ahnhem har återigen skrivit en riktig bladvändare. Att bygga upp spännande scener i en bok är något som författaren behärskar till fulländning. Boken är väl genomtänkt och trots att det är många karaktärer som figurerar i boken knyts alla trådar samman på ett självklart sätt i slutändan."
Johannas deckarhörna, bokblogg"Tänk dig en blandning av "När lammen tystnar" och filmen "Seven" och lägg till lite svensk familjeångest."


Helsingborgs Dagblad
"Jag är fullkomligt övertygad om att Den nionde graven också blir en succé för såväl författaren som förlaget."


HallandsPosten
"Han kan konsten att skriva en slipad kriminalthriller och håller spänningen uppe genom
hela verket. Den nionde graven är en driven fortsättning på debuten."
BTJFormgivare:Nils Olsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den nionde graven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. För seg, utdragen och invecklad
    -, 20 maj 2023

    Bra story på det stora hela, dock flera timmar för lång och ooootroligt segt utdragen och mer invecklad än givande.

  2. Jättebra
    -, 29 maj 2021

    Spännande och en riktig bladvändare.Bra uppläsare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stefan Ahnhem