Eldjägarna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (313.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Malin Fors (del 9)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2015-10-19
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176510704

Eldjägarna Ljudbok

(20 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2015-10-19

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Efter vatten, luft och jord kommer eld ...

Eldjägarna är Mons Kallentofts nionde roman om den nervigt intuitiva och skickliga kriminalinspektören Malin Fors. En historia om hur våldets verkningar kan färdas över jorden och få människor att begå handlingar som de aldrig trott sig vara kapabla till.

Hur hamnade jag här? Malin Fors står som förstenad. Skogen är fortfarande mörk i den tidiga septembermorgonen, från ett industriområde utanför Linköping sprids lukten av brandrök och framför sig på marken ser hon det brända liket av en kvinna.

Dagen innan har en nioårig pojke hittats död i en container. Mördad. Han kom från ett trasigt hem, och det visar sig att han ofta flydde ut ensam om kvällarna. Men vem kan ha velat honom så illa? Även om det verkar långsökt anar Malin att det finns ett samband, på något vis hör han och kvinnan ihop. För vem vet hur vägar korsas och människor möts?

"Kallentoft är suverän på att fånga slitningen mellan /Malin Fors/ inre och yttre liv, mellan viljan att göra gott och den nerviga oförmågan. Språket är rent och laddat, ett finsmakarspråk där varje stavelse ligger perfektionistiskt rätt. När det fungerar som bäst skapas en spänning mellan de slipade orden och desperationen som dunkar i undertexten."
Göteborgs-Posten"På sedvanligt Kallentoftvis får de döda tala och mottagaren är förstås den engagerade, men så sköra Malin Fors. Rappt, omänskligt och bladvändande."
Nerikes AllehandaOmslagsformgivare:Niklas Lindblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mons Kallentoft