Älskaren från huvudkontoret (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (434.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Flickorna och mörkret (del 1)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2015-08-20
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176510773

Älskaren från huvudkontoret Ljudbok

(190 röster)  |   Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2015-08-20

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Först när isen brister ...

Emma har en älskare. En älskare som är allt hon har drömt om och lite till. Det finns egentligen bara ett problem - han råkar vara vd på klädjätten där hon är anställd: en opraktisk, men samtidigt oemotståndligt kittlande omständighet som väl egentligen inte utgör ett hinder för en relation. Eller?
På deras förlovningsmiddag försvinner han spårlöst - lika oväntat som han dök upp. Och inte långt efter det hittas en ung kvinna bestialiskt mördad och lemlästad i hans bostad i en fashionabel förort till Stockholm.
Peter Lindgren, resignerad men rutinerad kriminalpolis, får hjälp av beteendevetaren Hanne Lagerlind i utredningen av mordet, som bär tydliga likheter med ett tio år gammalt, olöst brott. Tillsammans söker de efter svaren som kan förklara det fruktansvärda brottet; en undersökning som sträcker sig från ett köldslaget Stockholm och många år tillbaka i tiden och som också får dem att trevande återuppta den relation de en gång hade.
Vem är den mördade kvinnan? Har brottet en koppling till det snarlika mordet ett decennium tidigare? Varför försvann älskaren från huvudkontoret och varför verkar kärleken alltid vilja något annat med oss än vi vill med den?
Älskaren från huvudkontoret är en psykologisk spänningsroman med många bottnar. Skrämmande, överraskande och berättad med absolut gehör för kärlekens klåda. Det är en berättelse där perspektiven ständigt förändras och där författaren leker med läsarens förväntningar - gärningsmannens skepnad och bevekelsegrunder förblir otydliga intill slutet.

Om Älskaren från huvudkontoret:"Grebe skriftar elegant mellan de tre berättarrösterna, låter läsaren se berättelsen och de inblandades relationer på flera olika sätt och skapar en kittlande osäkerhetskänsla. (...) en av årets mer intressanta svenska deckarläsningar. Den vågar berätta på ett annorlunda sätt och ryggar inte för att undersöka för kärlekens mörkaste sidor." Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

Omslagsformgivare: Miroslav Sokcic
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Älskaren från huvudkontoret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  - (Malmö), 24 juni 2023

  Spännande men förvirrande med alla roller i "jag" form.

 2. Mycket bra!
  -, 26 april 2021

  Ännu en väldigt bra bok av Grebe. Fängslande och lite annorlunda.

 3. Bra!
  Denise, 31 januari 2020

  Bra om man jämför med många andra svenska deckare. Men inte hennes bästa bok. Trevligt tidsfördriv.

 4. WOW
  Linnea, 18 december 2019

  Inbiten deckarfantast och blir sällan förvånad. Denna höll mig fast och på helspänn hela boken igenom!

 5. Fascinerande
  -, 14 september 2018

  Att få följa personerna ur deras synvinkel och uppleva det dem upplever är minst sagt fascinerande. Grebe skriver på ett fängslande sätt och det är som oftast svårt att sluta lyssna.

 6. Tveksam
  Chrille, 21 april 2018

  För mycket psykologiskt filosoferande för min smak. Lite väl overklig med ett 10 år gammalt ouppklarat mord och med en mördare som så långt efter gör det igen.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Camilla Grebe