En dans på rosor (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (299.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Dalziel & Pascoe (del 8)
Inläsare
Johan Rabaeus
Utgivningsdatum
2015-09-07
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Nille Lindgren
ISBN
9789176511190
En dans på rosor (ljudbok)

En dans på rosor Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2015-09-07

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
För Florence Aldermann betyder Rosemont house med dess vidsträckta ägor allt. Den stora rosenträdgården vårdar hon som om den vore ett barn och hon förargas över att ingen i familjen delar hennes passion. Så när hennes systerdotters son Patrick börjar visa intresse för odlingarna är det självklart att utse honom till arvtagare. Och ingenting kunde väl passa en naturälskande livsnjutare bättre än att få en av landets mest storslagna trädgårdar att ströva omkring i. 
 Allting tycks gå som på räls för Patrick. Förutom det fantastiska hemmet har han även en vacker, rik och intelligent fru, Daphne, och två väluppfostrade barn. Dessutom har han stora framgångar i sin yrkeskarriär och en eftertraktad befordran ligger inom räckhåll. 
 Men när två av Patricks närmaste medarbetare plötsligt avlider under mystiska omständigheter börjar hans chef, Dick Elgood, fatta misstankar om att allt inte står rätt till. Han vänder sig till polisen och eftersom överintendent Andy Dalziel är fullt upptagen med en konferens i London blir det kriminalkommissarie Peter Pascoe som får ta hand om fallet.
 En uppgift han åtar sig med blandade känslor ? hans fru Ellie är nämligen en av Daphne Aldermanns bästa väninnor. 
 När Peter undersöker saken närmare finner han ett oroväckande antal märkliga dödsfall som på ett eller annat sätt har gynnat Patrick, i både privat- och yrkeslivet. Frågan är om den till synes så sympatiske Patrick Aldermann är en man som bara haft osedvanlig tur här i livet? Eller är han en kallblodig mördare som inte skyr några medel för att få det han vill ha? 
 En dans på rosor är en spännande och underhållande kriminalroman, där Reginald Hill som vanligt visar prov på sin skickliga författartalang. Denna gång får den annars så dominante Andy Dalziel ställa sig i bakgrunden och låta kollegan Peter Pascoe sköta det mesta av utredningen.

Översättare:Nille Lindgren,
Omslagsformgivare:Fredrik Stjernfeldt
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Reginald Hill