Ikaros flykt (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (339.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Homandeckare (del 29)
Inläsare
Jan Mårtenson
Utgivningsdatum
2016-02-15
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176511688
Ikaros flykt (ljudbok)

Ikaros flykt Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-02-15

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
''Det var bråttom nu. Ryska spaningspatruller kunde dyka upp när som helst ur oktobermörkret. Artillerielden mullrade dovt vid horisonten och natthimlen lystes upp av ett flämtande, pulserande ljus över skogsranden. Staden brann, dova explosioner hördes. I skydd av mörkret skulle en utbrytning ske.''Handlingen i Ikaros flykt tar sin början i Estland vid det tyska sammanbrottet i andra världskrigets slutskede. En tysk officer och en ung estniska skils åt. Hon flyr i en fiskebåt till Sverige, han försvinner i slutstridernas kaos.
 När en gammal dam mördas i Gamla stan mer än fyrtio år senare står antikhandlare Johan Kristian Homan inför en serie mystiska händelser som visar sig höra ihop med en tysk politikers ''självmord'', med smuggling över Östersjön och med nynazistiska rörelsers mörka spel. Och vem var flickan som för länge sedan flydde över Östersjön till Sverige?
 Ikaros flykt handlar om faran av att i högmod flyga för nära solen. Det får Johan Kristian Homan bevittna i denna detektivroman där konst, kultur och goda viner är en del av den spänningsladdade handlingen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Mårtenson