De tre små mästarna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (159.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2016-03-22
Förlag
Bonnier Audio
Illustratör/Fotograf
Kristin Lidström
ISBN
9789176511817
De tre små mästarna (ljudbok)

De tre små mästarna (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-03-22

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I en uppläsning från 1995.

De tre små mästarna är egentligen kineser och döda för ett par tusen år sedan. Ingenting kan vara mer förvirrande för en svensk poliskonstapel än att finna deras spår i en isolerad fjällby tolv mil norr om polcirkeln, blodiga spår dessutom.

Konstapel Torsson lämnade Rakisjokks by med en död karl i pulkan och hans baneman framför sig i skidspåret. Trots allt hade han inte löst några gåtor.

Han kom tillbaka en sommardag, han och tavelmålaren David, ett omaka par med skilda åsikter i allt utom detta: att reda ut allt det oförklarliga som ledde till att teckningsläraren Matti en vinternatt hittades död i drivan utanför skolhuset. De lärde sig åtskilligt om de tysta och slutna människorna i Rakisjokk, och gåtan gled dem gång på gång ur händerna. Men konstapel Torsson tänkte inte ge sig - till varje pris måste han reda ut de tre små kinesernas fruktansvärda hemlighet.

"En svensk detektivroman av internationell klass."Svenska Dagbladet

Kerstin Ekman, född 1933 i Risinge, Östergötland, debuterade 1959 som deckarförfattare. Hon valdes in i Svenska Akademien 1978, och lämnade den 1989.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De tre små mästarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En mästerlig historia
    Flisa, 30 mars 2020

    Skriven 1961, men det höjer bara värdet av "läsupplevelsen". En "detektivhistoria" skriven av en mästerbetätttare, som får en del av våra moderna nordiska krimförfattare att blekna svårt, vid en jämförelse. Den håller alltså, än i Sverige dag, som mycket god underhållning

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kerstin Ekman