Överbefälhavarens hemlighet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (162.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Ranelid
Utgivningsdatum
2016-02-26
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176511930
Överbefälhavarens hemlighet (ljudbok)

Överbefälhavarens hemlighet (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-02-26

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Försvarsmakten håller presskonferens. Sveriges överbefälhavare rätar till glasögonen och ser ut över de församlade journalisterna. Han ska tala om den senaste tidens kränkningar av svenskt luftrum och svenska farvatten. Han har haft hemliga överläggningar med NATO och med andra stormakters underrättelsetjänst och nu väger han varje ord på guldvåg - som han gjort så många gånger förut inför olika församlingar.

Men den här gången är det inte som det brukar vara. Överbefälhavaren och generalen Axel Wiman har inte bara Sveriges säkerhet i tankarna; hans privata tillvaro tränger samtidigt in i medvetandet. Det är som om hela livet kokas ihop i hans hjärna i denna stund. Uppväxten på gården i Skåne, den utvecklingsstörda systern, gymnasietiden med vännen och rivalen Viktor... Gamla skuldkänslor blandas med fruktan för hur det ska gå med Axel Wimans svårt sjuka hustru och deras son, som lever med droger och lögner.

Och när överbefälhavaren får syn på Viktor i pressuppbådet brister det för honom. Han får inte fram ett ljud, börjar gråta, faller nästan ihop - och journalisterna rapporterar över världen om den svenske överbefälhavarens kollaps framför kamerorna.

I Överbefälhavarens hemlighet målar Björn Ranelid åter ett porträtt av en sammansatt människa och ett liv med ljusare och mörkare sidor. Det blir en berättelse om framgångens pris och medkänslans villkor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Överbefälhavarens hemlighet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Högform hos Ranelid
    Göran Johansson, 7 oktober 2018

    Denna bok är nödvändig för alla som vill ha en ovanlig berättelse och som ger läsaren tillfälle till reflektioner, inte minst med våra liv. Också yrkesreflektioner. Här har läsaren något att fundera på.
    En bok av Björn Ranelid när han är som bäst. Björn är också en härlig inläsare. Det märks att han är lärare i grunden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn Ranelid