Munkens löfte (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (44.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Halvdan Viking (del 8)
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2016-05-16
Förlag
Bonnier Audio
Illustratör/Fotograf
Mats Vänehem
ISBN
9789176512012
Munkens löfte (ljudbok)

Munkens löfte (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-05-16
49
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Halvdan Viking - en Röde Orm för barn

Martin Widmark brer på rejält i serien om den unge vikingapojken Halvdan och kompisen Meia, som hamnar i det ena äventyret efter det andra. Det här är mustiga rövarhistorier som bjuder läsaren på både spänning, skratt och en härlig dos historia.
Munkens löfte är den åttonde delen i serien "Halvdan Viking".

En dispyt urartar under höstmarknaden, och plötsligt befinner sig Halvdan, Meia och deras vän Björn Smed bundna. På väg att skeppas till England för att bli trälar! Ombord på båten finns också den mystiske Do, krigarmunken från Mittens Rike, som kan fälla en viking utan att ens använda något vapen. Den som ändå hade en sådan kämpe på sin sida!

Den här gången har Halvdan och hans vänner verkligen råkat i knipa, men kanske kan lite list, några hårstrån och en stor portion tålamod hjälpa dem att återfå sin frihet?
Så här säger författaren Martin Widmark själv om att skildra vikingatiden: "Att berätta för barn om våra, stundtals våldsamma och giriga, förfäder innebar att kryssa mellan respekt och avsky. Respekt för till exempel deras mod och båtbyggarkonst och avsky för blodsoffer, strandhugg och slavhandel. Men att försöka komma runt dessa ingredienser var inte heller möjligt."

Läs också: Hövdingens bägare, Främlingens grav, Vargens hjärta, Forsens Drottning, Miklagårds lås, Isens gud och De sju brödernas skatt.Halvdan Viking kan du fr o m våren 2017 träffa på Vikingaliv - Stockholms nya museum om vikingatiden. Vikingaliv är ett äventyr och en resa genom en av historiens mest mytomspunna tidsperioder. På Djurgården i Stockholm, mellan Vasamuseet och Gröna Lund, skapas en dramatiserad berättelse om vikingatiden anno 963, och Halvdan Viking och Meia visar de yngre besökarna hur det var att leva på vikingatiden.

"Martin Widmark är i högform /.../ Det är roligt och spännande på samma gång. Hans [Widmarks] bildspråk är verkligen
härligt!/.../Mats Vänehem, som själv gjort en riktigt bra faktabok om vikingatiden, står för illustrationerna. De är detaljerade, återger noggrant föremålens utseende och avspeglar karaktärernas sinnesstämning. Samarbetet Widmark/Vänehem är lyckat. Härlig högläsning!"

Christina Wedenmark, BTH-häftetIllustratör:Mats Vänehem
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Munkens löfte