Livet enligt Fikry (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (196.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Louise Raeder
Utgivningsdatum
2016-02-22
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Marianne Mattsson
ISBN
9789176512517
Livet enligt Fikry (ljudbok)

Livet enligt Fikry Ljudbok

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2016-02-22

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Livet har inte blivit som Fikry hade tänkt sig. Hans gravida fru har dött, hans bokhandel går sämre än någonsin och dessutom har någon stulit hans mest sällsynta och värdefulla bok, originalutgåvan av Edgar Allan Poes diktsamling "Tamerlane". I skotskrutig badrock och löparskor ger han sig iväg till polisstationen för att anmäla stölden. Men egentligen bryr han sig inte om förlusten, inte ens böckerna ger honom någon glädje längre och han isolerar sig på ön där han bor. Tills han en dag får en udda leverans som vänder upp och ner på hans tillvaro.Inte bara Amelia som regelbundet kommer på besök för att sälja in böcker noterar förändringen hos den annars så vresige bokhandlaren. Det är uppenbart för alla att hans liv har fått ny mening.En rolig, bitsk och tänkvärd berättelse om att få en andra chans, om kärleken till böcker och kärlek mellan människor.

Hamnade på tredje plats i Goodreads Choice Award för Best Books 2014!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Livet enligt Fikry. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken är bra men uppläsaren
  -, 18 september 2023

  Uppläsaren låter ibland tillgjord och lever in sig lite väl mycket i det hon läser. När hon ska läsa ur ett barns låter hon naiv. I andra dialoger är hon fnittrig. Blir jobbigt efter ett tag. Hon var bättre i Zevins andra bok.

 2. En mycket behaglig historia
  -, 20 juni 2023

  Jag gillade verkligen denna bok. I synnerhet andra halvan. Dessutom att en bokhandel och dess ägare finns med i centrum och hyllningen till det skrivna ordet.
  /M. Holmgren

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gabrielle Zevin