En droppe midnatt (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (302.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
stora artister
Inläsare
Jason Timbuktu Diakité
Utgivningsdatum
2016-11-07
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176512654

En droppe midnatt Ljudbok

(27 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2016-11-07

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"31 år senare sitter jag i mammas lägenhet på Östra Torn i Lund och minns klasskamraternas glåpord som gjorde det omöjligt för mig att undfly sanningen att min hudfärg var avgörande för hur världen skulle bemöta mej. Jag minns min irrande, envisa jakt efter en mindre splittrad identitet. Jag söker fortfarande platsen där jag hör hemma. En plats där jag inte är mitt emellan. Där jag inte behöver påminnas om mitt hälftenskap. Jag har under så lång tid varken känt mej svensk eller amerikansk, vit eller svart.

Jag vet inte om jag kan leva med tanken på att hem bara ska finnas inom mej och aldrig få bli en fysisk plats...Jag tar fram farfar Silas gamla beiga rock där den hänger längst in i garderoben. Det enda jag förutom några vaga minnen har från honom.

Det är så många frågor jag skulle vilja ställa farfar. Den enkle kyparen som i alla fall alltid hade blanka skor. Han som lämnade den fattiga Södern 1920 i hopp om ett bättre liv i Harlem. Samma Harlem som pappa lämnade 1968 i hopp om ett bättre liv i Lund.

Varken mamma eller pappa minns att dom någonsin hade ett samtal med honom om hans liv, hans strävan, hans drömmar, hans sorger eller passionerade stunder.

Jag knyter den gröna slipsen runt halsen, tar på mig farfars slitna trenchcoat, mina nyputsade bruna läderskor och går ut."

I sökandet efter sina rötter gräver Jason "Timbuktu" Diakité i en familjehistoria från slaveriets USA till folkhemmets Sverige.

En droppe midnatt är en gripande berättelse om härkomst, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av En droppe midnatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Saknar ord!
  Pinys, 13 februari 2024

  Skrev nyss en recenion som försvann!
  Öppenhjärtlig, smärtsam, ögonöppnande, omvärderande, levande - som sagt, saknar ord men har desto mer av känslor! Superviktigt att ha fått ta del av denna historie- och samhällsskildring! Vill att den lever vidare inom mig och att det inte stannar vid läsningen (lyssningen i detta fall).

 2. En av de bästa böcker jag läst
  Olof, 23 juli 2023

  Smärta, glädje och tårar. Holy shit denna boken är ett måste. Har öppnat mina ögon för världen.

 3. Underbar!
  -, 14 mars 2023

  Underbar och viktig bok som blir ännu bättre uppläst av självaste författaren Jason Diakité.

 4. F A N T A S T I S K
  -, 27 augusti 2021

  Så mångbottnad och full av sorg, glädje och visdom! Wow

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jason Timbuktu Diakité

 • Har du fel?

  Jason Timbuktu Diakité, Matilda Westerman

  Vi lever i en tid när fakta ifrågasätts och ibland ersätts av "alternativa fakta" - men vad är det ens? Vuxna och barn slänger sig med ord som hotar, kränker och gör andra människor ledsna - men varför? Vi umgås på sociala medier och får...

 • Du har rätt!

  Jason Timbuktu Diakité, Matilda Westerman

  Det här är en handbok att ha med sig i fickan, om de livsviktiga rättigheter som alla under 18 år har enligt Barnkonventionen. Boken innehåller gripande berättelser, konkreta råd och frågeställningar som på olika sätt belyser värdet av att behandl...