Häxan (ljudbok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (498.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Fjällbacka-serien (del 10)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2017-04-07
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176513439
Häxan (ljudbok)

Häxan (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok, Svenska, 2017-04-07
104
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Sveriges deckardrottning är äntligen tillbaka!

Häxanär den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier.

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten.

Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara?

Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Häxan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven
    Ulrika, 22 juli 2017

    Mycket bra och välskriven bok. Gav inte högsta poäng då jag tyckte att bokens ämne var lite jobbiga att läsa om och den parallella historien (som brukar förekomma i hennes böcker) var lite mer långsökt denna gång. Men som alltid har hon ett bra språk och en spännande handling.
    Jag valde en ljudbok och den är inläst av i mitt tycke Sveriges bästa inläsare, Katarina Ewerlöf.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Häxan