Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (177.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Viktoria Flodström
Utgivningsdatum
2016-09-21
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176513606
Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland (ljudbok)

Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland (ljudbok)

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-09-21
69
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag är född i Brasiliens vildmark och bodde i en grotta tills jag var ungefär fem år gammal. Därefter flyttade min mamma och jag in till en av São Paulos många kåkstäder - en rent livsfarlig miljö för ett barn att växa upp i. Jag fick tidigt lära mig att inte lita på polisen eller andra vuxna. Ofta fick jag klara mig själv och jag fick även ansvara för min lillebror innan jag slutligen hamnade på barnhem. Ett år senare, när jag var åtta år, adopterades jag bort till en familj i Vindeln i Västerbotten."

Christina berättar om sitt liv som gatubarn i Brasilien, om svält, misshandel och separation. Om uppväxten i Sverige och alla kulturkrockar som uppstod när hon kom till det lilla samhället i Norrland. Hur hon har bearbetat sina upplevelser i vuxen ålder och börjat bygga upp ett nytt liv. Och när hon behöver fylla på med kraft och energi har hon ett speciellt knep: Hon kastar sig ut från ett flygplan och faller fritt i sextio sekunder innan fallskärmen vecklas ut. Att landa på fötterna är bra att kunna i många sammanhang!

Det här är en berättelse om kärlek, sorg, vänskap och förlust. Christina berättar om att överleva, om hur vitt skilda världar har format henne och hur hon har kämpat för att få ihop sina två jag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken ever...
  Marika, 15 maj 2020

  Det var en bok skriven och uppläst med inlevelse så stundom kände man sig som Christina. Absolut en av de bättre böcker jag lyssnat på!

 2. Bästa boken
  Bananen (Åhus), 5 mars 2020

  Det finns en slags sorglig glädje i den här boken som berör ända in i märgen <3 Läs boken, skratta och gråt, det är mitt tips. Jag har lärt mig att aldrig sluta gå, att det alltid finns något där framme för oss alla /Bosse

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Christina Rickardsson

 • Never Stop Walking

  Christina Rickardsson

 • Soha ne add fel!

  Christina Rickardsson

  Christina Rickardsson a brazil utcakon nevelkedett, eleteben folyamatosan jelen volt az ehezes, halal es a felelem. Nyolcevesen fogadtak orokbe Svedorszagba, ahol bar uj eletet kezdett, multja folyamatosan kisertette. Konyveben mesel eletutjarol e...

Bloggat om Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo ...