Till Sara, sedan bränns allt! (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (249.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2016-11-30
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789176513699
Till Sara, sedan bränns allt! (ljudbok)

Till Sara, sedan bränns allt! (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-11-30
78
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 89 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En familj i sönderfall

Efter sin populära Gotlandsserie om kriminalpolisen Fredrik Broman återkommer Håkan Östlundh med en roman inspirerad av hans egen uppväxt - om en familjs smärtsamma splittring och om en tjugofemårig tystnad som kan brytas först efter döden.

Sara Kvist är på väg tillbaka till sin självvalda exil i Los Angeles efter att ha begravt sin mamma i Stockholm. En mamma hon inte träffat på tjugofem år. Med i handbagaget har hon ett paket med påskriften: Till Sara, sedan bränns allt!

Paketet innehåller mammans efterlämnade anteckningsböcker och de väcker såriga minnen till liv. Minnen av något som började som ännu en av många skilsmässor under det tidiga och fria sjuttiotalet, men som slutade i en virvel av omskakande händelser som förändrade tillvaron för alla inblandade. Hur kunde Saras mamma, som var en sådan kärleksfull och omtänksam person, drivas till vansinnets rand? Hur kunde hon offra sina egna barn för att ta hämnd på mannen hon älskade över allt annat?

Förutom att konfrontera de smärtsamma händelserna i barndomen, som Sara så länge gjort allt för att glömma, tvingas hon också rannsaka sina egna val i vuxen ålder. Vad är det egentligen som drivit henne att gå bakom ryggen på maken Johan och riskera deras sju år långa förhållande? Har hon gjort det av kärlek och nödvändighet eller är det andra mörka och destruktiva krafter som fört henne vilse?

"En osentimental och gripande berättelse om föräldrasvek och destruktiva relationer."Amelia

"Till Sara, sedan bränns allt är en relationsroman i flera dimensioner. Dels mellan barn och föräldrar, dels mellan partners i en kärleksrelation. ... han lyckas att med två kvinnor som hoppande berättarjag, Sara och hennes mamma, skickligt spela upp ett drama i flera akter. Samtidigt som han med tidssäker hand skildrar ett 1970-tal som flytt och begynnelsen på 2000-talet som vi nyligen lämnat bakom oss."Östra Småland

Omslagsformgivare: Lotta Kühlhorn
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Till Sara, sedan bränns allt!